Diabetul este una dintre bolile care progreseaza cel mai mult in lume. Este o tulburare a metabolismului: corpul nu este capabil sa produca suficienta insulina sau nu poate sa o proceseze. Sa fii diagnosticat cu diabet inseamna ca organismul tau nu mai este capabil sa prelucreze normal zaharul si, in consecinta, nivelul de glucoza din sange este mai ridicat decat in mod normal.

Un procent ridicat de zahar in sange este cauza principala a diferitelor probleme de sanatate, intre care bolile de inima si de rinichi, accidentele vasculare, orbirea, ulcerul, infectiile, gangrenele si chiar decesele premature.

Cele mai intalnite tipuri de diabet

1. Diabetul de tipul 1 – este o boala autoimuna, pe care expertii o numesc diabet juvenil. Se produce atunci cand sistemul imunitar se intoarce asupra celulelor beta din pancreas, care produce insulina, si le distruge. Pancreasul va produce insulina in cantitati mai mici sau deloc.
2. Diabetul de tipul 2 – este cea mai frecventa forma de diabet. In acest caz, corpul nu produce suficienta insulina pentru a regla procentul de zahar din sange sau globulele sangvine devin rezistente la insulina si deci nu mai sunt capabile de a o utiliza in mod convenabil.
3. Diabetul de tip gestational – aceasta boala afecteaza 5 pana la 10% din femei in timpul sarcinii sau dupa sarcina.

Persoanele atinse de diabet adesea nu isi dau seama, deoarece primele simptome ale diabetului par nesemnificative. Recunoscandu-le, poti controla boala la timp si poti preveni daune mai grave.

Cele mai frecvente 10 semne care arata ca ai putea avea diabet

1. Nevoia de a urina frecvent. Rinichii lucreaza mai mult pentru a se debarasa de glucoza suplimentara din sange si glucoza se elimina prin urina.
2. Sete excesiva. Nevoia de urinari frecvente duce la deshidratare, asa incat simti nevoia de a bea mai multa apa.
3. Crestere a apetitului. Acest fenomen decurge de la utilizarea nepotrivita a insulinei de catre corpul tau, ceea ce face ca acesta sa nu aiba suficienta energie.
4. Oboseala generala. Corpul este incapabil de a raspunde suficient de bine insulinei si celulele nu pot absorbi in mod corespunzator glucoza prezenta in sange, toate aceste disfunctii provocand oboseala.
5. Pete maronii pe piele. Acestea apar mai ales pe brate.
6. Vedere incetosata. Daca procentul de zahar din sange ramane marit multa vreme, cristalinul ochiului isi schimba forma, ceea ce afecteaza vederea.
7. Piele uscata si care te mananca. Sunt prezente senzatii de mancarime din cauza proastei circulatii a sangelui. In afara de asta, glandele sudoripare nu mai functioneaza corespunzator, ceea ce provoaca o iritare a pielii.
8. Senzatie de amorteala. Intepaturi in maini, in degete, in gambe si pe labele picioarelor sunt asociate cu diabetul. Este rezultatul unui nivel ridicat de glucoza in sange, ceea ce distruge fibrele nervoase.
9. Infectii. Pacientii diabetici sunt predispusi la dezvoltarea frecventa de infectii.
10. Rani care se vindeca incet. Diabetul afecteaza uneori circulatia sangvina, atat de tare incat daca te ranesti, va dura mai mult timp decat in mod normal pana cand se formeaza cicatricea.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…