despre diabet, diabet controlat

Diabetul afectează aproximativ 2 milioane de români, iar numărul lor este în creştere. Descoperă câteva lucruri pe care nu le ştiai despre această afecţiune.

1. Ştiai că peste 80% din persoanele care suferă de diabet au o cantitate mică de minerale în sânge? De aceea, medicii le recomandă să consume seminţe de dovleac, cel puţin de 2-3 ori pe săptămână.

Seminţele de dovleac sunt o sursă excelentă de minerale, precum magneziu, zinc, potasiu, fier şi cupru.

2. Orice schimbare de dietă îi poate pune sănătatea în pericol, în condiţiile în care şi statisticile sunt îngrijorătoare: doar 30-50% din pacienţi reuşesc să ţină boala sub control.

3. Unele studii au arătat că persoanele care suferă de diabet au un risc mai mare de a face Alzheimer şi alte forme ale demenţei, spre deosebire de cei care nu au această boală.

4. Diabetul este principala cauză de orbire la persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 şi 74 de ani din Statele Unite ale Americii. Specialiştii spun că depistarea timpurie a bolii şi tratamentul corect previn 90% din cazurile de orbire.

5. Ştiai că fetele adolescente care suferă de diabet de tip 1 au un risc mai mare de a suferi de tulburări alimentare? Bărbaţii care au diabet sunt mai predispuşi la disfuncţii erectile.

6. La fiecare 10 secunde o persoană moare de diabet, la nivel mondial. Rata mortalităţii din cauza acestei bolii va creşte cu aproximativ 25% în următorii 10 ani, estimează specialiştii.

7. Aproximativ 90% din persoanele care suferă de diabet, la nivel mondial, sunt obeze.

8. Persoanele care dorm mai puţin de şase ore pe noapte au un risc crescut de a dezvolta diabet, potrivit unui studiu al cercetătorilor olandezi de la Universitatea Leiden, din Olanda

9. Cei care au diabet sunt mai predispuşi la complicaţii dacă se îmbolnăvesc de penumonie şi au de şase ori mai multe şanse să fie spitalizaţi din cauza acestor probleme, spre deosebire de non-diabetici.

sursa:http://www.clicksanatate.ro

Doriti mai multe informatii despre vindecarea diabetului? Contactati-ne acum!

 

 


Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…