O epidemie este în curs: alertați consiliile de securitate! O pandemie teribilă face ravagii în lumea de azi […]

O epidemie este în curs: alertați consiliile de securitate!

O pandemie teribilă face ravagii în lumea de azi și, deoarece mass-media principală nu ne spune despre aceasta, cu cifre de moarte zilnice, mă grăbesc să îndreptățesc această nedreptate:

O moarte la fiecare 6 secunde![1] 14.400 morți pe zi! 5 milioane de decese pe an!

Alte boli ar face titlurile zilnice înfricoșătoare pentru numere mai mici de atât! Desigur, nu mă gândesc la nimic specific propagandei „pandemia Covid-19” pentru a spune acest lucru.

Astăzi, sunt peste 460 de milioane de oameni atinși în lume[2] de această epidemie tăcută, în fiecare an din ce în ce mai mulți devin victime. În Franța, peste 400 de cazuri noi sunt diagnosticate în fiecare zi[3]. La persoanele peste 65 de ani, una din patru persoane este bolnavă!

La început este o boală invizibilă, fără tuse, fără dificultăți de respirație, fără febră, fără oboseală sau chiar pierderea gustului sau a mirosului. Una din două persoane nici nu știu că o au! Fiți atenți, acest lucru vă poate preocupa, chiar dacă credeți că sunteți bine, mâncați sănătos și greutatea dvs. pare „ok”.

Această boală este adesea asociată cu obezitatea sau cu obiceiurile alimentare proaste. Mai gândește-te. Evident, obezitatea și obiceiurile alimentare proaste vor adăuga alte boli, alte complicații, ceea ce nu este bine.

Dar, în această pandemie particulară, un studiu american a arătat că persoanele care sunt suple sau cu greutate „normală” aveau de două ori mai multe șanse să moară[4]. De ce? Tocmai, întrucât cred că sunt în stare bună de sănătate, merg nepăsători mai departe și boala are timp să evolueze mai mult înainte de a suna alarma și acolo este prea târziu.

Această boală are multe complicații vitale potențiale, cardiace, vasculare (în special accidente cerebrovasculare), renale. De la doi până la de șase ori mai mult risc de infarct miocardic. 2,6% din cauzele de orbire din lume. Durata de viață este, în medie, scurtată cu 15 ani.

Un lucru în comun cu pandemia(cea a covidului), care a ascuns importanța tuturor celorlalte boli umane care sunt mult mai mortale *, este că am primit idei despre această nouă boală epidemică mult mediatizată, ale cărei raportări globale nu au nimic comun cu realitatea, cu adevărul.

Astfel, unul dintre actorii majori ai acestei vechi boli este adesea banalizat, când nu este complet ignorat. Este un flagel insidios al cărui scop și pericol sunt subestimate. Timp de 40 de ani, cercetătorii au urmărit 6.800 de oameni fără niciunul dintre factorii de risc pentru această boală[5]. Aproape 900 de persoane au dezvoltat cu toate acestea această boală teribilă. Care a fost punctul lor comun? Stresul. Divorț, dificultăți profesionale, prea multe solicitări externe, moartea unei persoane dragi, temeri …

Da, stres psihologic. Acest stres afectează întregul corp, în special prin trei sisteme foarte importante, interconectate și controlând toate reacțiile fiziologice:

1. Sistemul nervos

2. Sistemul endocrin (hormoni)

3. Sistem imunitar

Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care au fost stresate aveau o „șansă” cu 45% mai mare de a dezvolta boala, în comparație cu persoanele care nu erau stresate sau care învățau să facă față cu aceasta.

De fapt, traumele psihologice, dintre care stresul posttraumatic este cea mai proastă formă, iar emoțiile negative, cum ar fi frica, frustrarea, mânia sunt considerate a fi printre principalele cauze ale acestei epidemii, așa cum sunt multe altele din lume. în altă parte.

Eu opresc misterul aici. Este vorba despre diabet. În acest caz, stresul a epuizat pancreasul, celulele care produc insulină, hormonul reglator al zahărului din sânge.

*   După cum se poate observa pe site-ul OMS, lista celor 10 boli umane cele mai mortale include doar 3 boli transmisibile (infecțioase). Printre celelalte 7, găsim boli cardiovasculare la numărul 1 (aproape 10 milioane de decese în 2016), accidente vasculare cerebrale în numărul 2 (aproape 6 milioane de decese în 2016), patologii pulmonare cronice la numărul 3, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

Click pe grafic pentru mărire!

Diabetul este a șaptea poziție[6].

 • Numărul persoanelor cu diabet zaharat a crescut de la 108 milioane, în 1980, la 422 milioane în 2014.
 • Prevalența globală a diabetului la adulții peste 18 ani a crescut de la 4,7%, în 1980, la 8,5% în 2014.
 • Între 2000 și 2016, mortalitatea prematură prin diabet a crescut cu 5%.
 • Prevalența diabetului a crescut mai rapid în țările cu venituri mici și medii decât în ​​țările cu venituri mari.
 • Diabetul este o cauză majoră a orbirii, insuficienței renale, atacurilor de cord, accidentelor vasculare cerebrale și amputației membrelor inferioare.
 • Se estimează că 1,6 milioane de decese au fost cauzate direct de diabet în 2016, în timp ce 2,2 milioane de decese au fost atribuite hiperglicemiei în 2012.
 • Aproape jumătate din toate decesele cauzate de hiperglicemie apar înainte de vârsta de 70 de ani. OMS estimează că diabetul a fost a șaptea cauză principală de deces în 2016.

Imaginează-ți, dacă în fiecare zi prezentatorii de știri ar începe spunându-ne: „Diabet: încă 14400 de morți astăzi!” În fiecare zi, fără întrerupere.

De asemenea, ar putea face acest lucru pentru boli cardiovasculare (atac de cord sau accident vascular cerebral), cancer (unu din șase decese din lume), insuficiențe respiratorii cronice …

Ce au făcut pentru COVID-19, anunță numărul de decese în fiecare zi, numărul de cazuri noi, nu am văzut niciodată asta în întreaga mea carieră medicală. Nici o zi fără a vorbi despre COVID-19! Ca și cum tot ce conta era asta. Toate decesele au fost raportate acolo, păstrând COVID-19 ca singura cauză de deces. Timp de șase luni, totul s-a oprit să vorbească doar despre această boală infecțioasă, să ia în considerare doar această cauză a morții. Și se pare că se continuă.

Tu ce crezi? Ia un moment de repaus ca să te gândești la asta.

Multe persoane au murit, probabil, sau mor din cauza coronavirusului, dar, în realitate, au murit, mor de diabet sau o complicație fatală a diabetului, cardiovasculare, renale sau respiratorii.

Sunt morți, mor din accidentul vascular cerebral.

Sunt morți, mor din cauza unei alte infecții.

Sunt morți, mor din cauza BPOC.

Nimeni nu își poate imagina că aceste boli atât de mortale până în ianuarie 2020 au devenit brusc benigne, parcă prin magie. Nu fac o judecată cinică sau ironică aici.

Am înțeles că o boală nouă, contagioasă în plus, monopolizează toată atenția oamenilor așa, cel puțin la început.

Dar nu putem să uităm că ființele umane au murit întotdeauna din multe cauze variate, mult mai groaznice decât acest COVID-19! Acest lucru, încă la șase luni de la debutul crizei, când numărul de spitalizări și decese cauzate de SARS-CoV-2 a scăzut considerabil, este inacceptabil.

Pentru a reveni la diabet, în acest studiu pe scară largă din SUA, am văzut că stresul, toxic și periculos, a fost adesea adevăratul declanșator al bolii. El este, de asemenea, foarte contagios! Rata de reproducere (R) este mult mai mare decât cea a COVID. Acesta ucide prin toate aceste boli (atacuri de cord, diabet, cancere etc.) care, COVID sau nu, continuă și vor continua să monopolizeze topul graficului mortalității umane.

În plus, imaginați-vă excesul de stres generat astăzi de măsurile impuse împotriva COVID-19, în special:

 • Teama de a pierde un loc de muncă sau disperarea de a-l pierde
 • Teama de a pleca de acasă
 • Frică de îmbrățișarea celor dragi
 • Frica de a fi luat în brațele celor dragi
 • Mi-e teamă să merg la spital
 • Respirația îngreunată de uzura continuă a măștilor, chiar și atunci când mergeți cu bicicleta în unele locuri, cu toate efectele dăunătoare ale subinspiratiei cronice [7], dintre care cel mai grav va fi agravarea acidității sângelui și a hipoxemiei
 • Psiho-traumă a copiilor forțându-i distanța socială și lăsându-i deoparte tovarășii
 • Psihotraumatismul părinților care își văd copiii tratați astfel
 • Teama de a călători
 • Obstrucția relațiilor sociale

Știați că o calitate slabă a relațiilor sociale a fost în sine un factor al excesului de mortalitate, după cum acest studiu, publicat pe 27 iulie 2010, descrie foarte bine: Relații sociale și risc de mortalitate: o revizuire metaanalitică

Ar fi bine dacă toți medicii ar privi acum prețul imens și disproporționat al sănătății (astăzi) al măsurilor anti-COVID:

1.Reținere (carantină inversă, impusă subiecților sănătoși și care nu sunt bolnavi)

2.Purtarea continuă a măștilor care ne împiedică căile respiratorii

3.Distanțarea socială și chiar izolarea în bule, cu interzicerea contactului și a gesturilor sociale …

Mai ales că mulți medici spun că există un tratament simplu și ieftin în COVID-19, pentru persoanele care se îmbolnăvesc, tratamentul trebuie să fie administrat cât mai curând posibil, la primele simptome, și anume hidroxiclorochina triplă în combinație cu azitromicina, zinc, sub prescripție medicală, cu reducerea drastică a încărcăturii virale, scurtarea perioadei contagioase și protecția congenerilor.

Ar fi bine ca pulmonologii să se ridice pentru gravitatea și morbiditatea BPOC, endocrinologii pentru diabeticii lor, cardiologii pentru pacienții cu artere coronare, nefrologii pentru pacienții lor dializați, neurologii pentru pacienții lor copleșiți de accidente vasculare cerebrale… și să se asigure că îngrijirea bolii determinate de COVID-19, pe cât de reală și importantă este, nu pune în pericol lupta împotriva acestor vechi boli teribile, mai răspândite și mai mortale.

De asemenea, ar fi bine dacă autoritățile noastre ar fi la fel de dure împotriva celor care răspândesc frica și stresul cu privire la acest virus, deoarece ei sunt cei care nu-și poartă masca în mod corespunzător! Astăzi nu pot pretinde că ignoră greutatea teribilă a acestor flageluri în mortalitatea umană: anxietatea și stresul posttraumatic (PTSD).

Haideți să învățăm oamenii cum să ușureze tot acest stres. Există multe mijloace fiabile și eficiente[8-9-10]. Despre asta ar trebui să vorbească știrile TV, precum și medicii. Ar salva vieți.

                                                                                                   Dr. Pascal SACRÉ

Notă pentru cititori: Vă rugăm să faceți clic pe butoanele de distribuție de mai sus sau de mai jos. Transmiteți acest articol pe listele dvs. de e-mailuri. Publicați acest articol pe site-ul dvs., pe blog-uri, forumuri de internet etc.

Note:

[1] https://destinationsante.com/

[2] https://www.who.int/fr/

[3] Una dintre cele mai groaznice pandemii globale

[4] https://www.selection.ca/sante/

[5] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23075206/

[6] Cele 10 cauze principale ale mortalității , site-ul OMS, 2018, comparație 2000/2016 și în funcție de nivelul venitului.

[7] Încetează respirația sub-respiratorie

[8] Cum să-ți transformi viața cu terapie scurtă, Cécile Wyler Roulet, éditions Favre, 2015

[9] Resurse pentru vindecare, ediții de psihologie ale lui Pascal Ide, Desclée de Brouwer, 2012

[10] Protejându-vă de stres, inflamații cronice și boli cronice, grație nervului vag, abordarea coach-breath®, Jean-Marie Defossez, ediții Jouvence, 2018

Sursa originală a acestui articol este mondialisation.ca 

                                                             Traducere și adaptare Marius Albin Marinescu

Doriti mai multe informatii despre vindecarea diabetului? Contactati-ne acum!

 

 


Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…