Dacă este practicat cu regularitate, antrenamentul de forță îi ajută pe bărbați să reducă riscul de declanșare a diabetului cu până la 34%, potrivit unui nou studiu.

În plus, exerciţiile de aerobic, mersul în ritm alert şi joggingul pot conduce la beneficii chiar şi mai mari, spre deosebire de ridicarea de greutăți.

Oamenii de ştiinţă au analizat datele furnizate de 32.000 de bărbaţi americani care au luat parte la experiment, iniţiat cu scopul de a monitoriza efectele pe care le are stilul de viaţă asupra stării de sănătate. Pe parcursul a 18 ani de monitorizare, peste 2000 de participanţi au dezvoltat diabet de tipul 2.

Participanţii la studiu au fost împărţiţi în trei categorii, în funcţie de durata antrenamentului săptămânal (1 – 59 minute, 60 – 149 minute şi peste 150 de minute).

Rezultatele cercetării arată că ridicarea de greutăţi reduce riscul de diabet cu 12%, 25%, respectiv 34%, în cele trei categorii menţionate, spre deosebire de persoanele care nu au practicat niciun fel de antrenament.

Mai mult, prin combinarea de aerobic cu ridicarea de greutăţi, beneficiile pentru sănătate sunt şi mai mari.

Cei mai activi dintre bărbaţii monitorizaţi, care făceau cel puţin 150 de minute de aerobic şi antrenamente de cel puţin 150 de minute de ridicări de greutăţi în fiecare săptămână, au beneficiat de o reducere a riscului de diabet cu 66%.

Diabetul de tipul 2, adeseori asociat cu obezitatea şi cu stilul de viaţă sedentar, se declanşează atunci când organismul nu mai reacţionează la acţiunea hormonului insulină, care reglează concentraţia de glucide din sânge.

Aproximativ 346 de milioane de persoane suferă de această boală pe plan mondial.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.