Este un lucru cunoscut deja că mişcarea ajută la prevenirea acestei boli. Acum, în noul studiu, realizat pe 32.000 de bărbaţi, oamenii de ştiinţă au descoperit că antrenamentul regulat cu greutăţi poate reduce riscul de dezvoltare a diabetului cu o treime. Descoperirea este cu atît mai importantă, cu cît ea oferă o alternativă pentru oamenii care nu pot practica sporturi precum gimnastica aerobică sau joggingul.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard şi Universitatea Danemarcei de Sud i-au monitorizat pe cei 32.000 de subiecţi timp de 18 ani, perioadă în care 3.200 dintre ei au dezvoltat această condiţie. Rezultatele studiului au relevat că doar 30 de minute de antrenamente cu greutăţi, efectuate de 5 ori pe săptămînă, pot reduce riscul de apariţie a diabetului cu 34%. Mai mult, în urma cercetării s-a constatat că este posibil ca şi efectuarea a mai puţine exerciţii, aproximativ o oră pe săptămînă în total, poate reduce riscul de apariţie a diabetului cu aproape 12%. Totuşi, exerciţiile de aerobic continuă să fie cele mai eficiente pentru prevenirea diabetului de tip 2, iar dacă acestea sînt combinate cu antrenamentul cu greutăţi, atunci şansele de a dezvolta această boală scad cu 59%. Pentru moment, nu se ştie dacă aceeaşi corelaţie există şi în cazul femeilor.

Sursa: BBC


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.