Probabilitatea ca în casa ta să nu regăsească unul dintre cele mai bune condimente din lume este foarte mică. Printre cele mai importante calități ale acestui condiment se regăsesc reducerea glicemiei, scăderea colesterolului și a trigliceridelor.

scortisoara

Alte efecte benefice ale scorțișoarei, căci despre aceasta este vorba, sunt subțierea sângelui, îmbunătățirea digestiei, stimularea memoriei, protejarea activității cerebrale. De asemenea, are capacitatea de a distruge bacterii și ciuperci în special Candida. 

Cel mai vechi condiment medicinal

Trebuie precizat că în Antichitate scorțișoara era folosită la îmbălsămare. Scorțișoara conține cumarină, compus natural care contribuie din plin la subțierea sângelui, dar trebuie avut grijă, deoarece, folosită în cantități mari, poate să devină toxică afectând ficatul, în special dacă se folosește scorțișoară de tipul Cassia. În cazul în care trebuie să urmezi o schemă de tratament cu anticoagulante este indicat să limitezi administrarea de scorțișoară pentru a nu obține efectul advers. 

Sursă excelentă de mangan

Acest mineral este important pentru organism, deoarece activează anumite enzime esențiale mai ales pentru sănătatea osoasă, participând și în alte procese fiziologice. Scorțișoara este și o sursă excelentă de fibre, fier și calciu, astfel că, dacă nu poți consuma lactate, este o modalitate naturală de a-ți furniza o doză bună de calciu. Un plus de calciu și de fibre sănătoase te va ajuta să ții la distanță cancerul de colon, creșterea colesterolului rău în organism, constipația și diareea.

Scorțișoara reduce nivelul de zahăr 

Chiar dacă ai fost depistat cu diabet zaharat de tipul 2, scorțișoara este benefică mai ales că are capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge și de a îmbunătăți capacitatea organismului de a răspunde favorabil la insulină. În plus, este indicată și pentru a reduce colesterolul și pentru a proteja sistemul cardiovascular, folosind doar un gram de scorțișoară pe zi.

Un studiu realizat în anul 2003 a demonstrat că, după numai 40 de zile în care s-au  consumat până la 6 grame de scorțișoară, diabeticii au redus glicemia cu 18-29%, dar și valoarea trigliceridelor cu 23-30%, în timp ce colesterolul rău a scăzut cu până la 27%, iar colesterolului total cu 12-26%.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…