Una dintre complicaţiile bolii este retinopatia diabetică, ce poate duce inclusiv la orbire.

controale la ochi

În jur de 90% din totalul cazurile de pierdere a vederii la persoanele diagnosticate cu diabet ar putea fi prevenite dacă s-ar face regulat controale periodice, avertizează specialiştii britanici de la fundaţia „Diabet”.

„Diabetul este o afecţiune serioasă, care poate duce la complicaţii pe termen lung, precum cele de la nivelul ochilor, rinichilor şi picioarelor (amputaţii)”, afirmă Barbara Young, directorul fundaţiei.

Persoanele diagnosticate cu diabet zaharat trebuie să facă anual cel puţin un control oftalmologic. Diabetul favorizează apariţia dezlipirii de retină (ce poate duce la orbire) şi a glaucomului, de aceea, aceste complicaţii trebuie prevenite şi tratate din timp. Câteva dintre simptomele retinopatiei diabetice sunt apariţia unor puncte negre în câmpul vizual, dificultatea de a citi şi vederea dublă.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.