Diabeticii de tip 2 care nu urmează un tratament constant riscă să aibă tulburări cerebrale, arată cercetătorii scoţieni.

Episoadele de hipoglicemie (când concentraţia de zahăr din sânge scade sub limită) duc la apariţia pierderilor de memorie. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au efectuat un studiu, în care au inclus peste 1.000 de persoane cu diabet de tip 2, cu vârste între 60 şi 75 de ani.

Subiecţii au fost supuşi unor teste diferite de memorie, de logică şi de concentrare. Dintre aceştia, 113 subiecţi (care suferiseră de-a lungul timpului episoade repetate de hipoglicemie) au înregistrat la teste rezultate mult mai slabe decât ceilalţi diabetici.

Iain Frame, coordonator al studiului, a declarat că „sunt confirmate dovezile anterioare, care sugerau că diabetul necontrolat poate afecta funcţionarea creierului”. Episoadele de hipoglicemie sunt şi mai periculoase dacă apar noaptea, când pot produce tulburări cerebrale ire-versibile. Specialistul afirmă că, în viitor, se va pune la punct un mecanism care să avertizeze bolnavul că este pe punctul de a suferi o criză de hipoglicemie, pentru a putea lua măsuri din timp.

Bolnavii trebuie să-şi controleze regulat glicemia.

sursa

Doriti mai multe informatii despre vindecarea diabetului? Contactati-ne acum!

 

 


Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.