FOTO: pixabay.com / Diabetul de tip 1, vindecat de cercetători cu celule stem

FOTO: pixabay.com / Diabetul de tip 1, vindecat de cercetători cu celule stem

O nouă cercetare foloseşte o tehnică inovatoare pentru a transforma celulele stem din organismul uman în celule care produc insulină mult mai eficient. Aceste celule au fost create pentru a vindeca rapid diabetul de tip 1 la şoareci, iar beneficiile s-au menţinut timp de 9 luni.

Celulele stem din organismul uman pot fi tranformate în celule care produc insulină. Transplantul de miliarde de astfel de celule poate vindeca în curând diabetul de tip 1. Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor arată că 1,4 milioane de persoane cu vârste peste 20 de ani suferă de diabet şi sunt nevoiţi să-şi controleze şi managerieze insulina. Studiul a fost realizat pe şoareci care sufereau de diabet de tip 1. Procedura de transplant presupune un protocol rapid de celule stem care pot trata diabetul deja existent. După acest proces, glicemia normală a putut fi ţinută sub control timp de nouă luni, în timă ce unele celule s-au menţinut timp de un an. Cu toate astea, încă sunt necesare date pentru mai multe investigaţii.

”Şoarecii sufereau de diabet sever, 500mg/dL, nivel care ar putea fi fatal pentru o persoană, iar atunci când le-am oferit celulele secretoare de insulină, în două spotămâni nivelul glicemiei a revenit la normaş şi a rămas în acest fel timp de câteva luni”, explică Jeffrey Millman, autorul studiului.

Pe lângă faptul că mai sunt necesare investigaţii, cercetătorii trebuie să testeze celulele pe animale de dimensiuni mai mari şi să descopere o modalitat prin care să folosească această tehnică pentru a produce miliarde de celule pentru milioane de pacienţi care suferă de diabet de tip 1.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea diabetului? Contactati-ne acum!

 

 


Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.