FOTO: pixabay.com / Diabetul de tip 1, vindecat de cercetători cu celule stem

FOTO: pixabay.com / Diabetul de tip 1, vindecat de cercetători cu celule stem

O nouă cercetare foloseşte o tehnică inovatoare pentru a transforma celulele stem din organismul uman în celule care produc insulină mult mai eficient. Aceste celule au fost create pentru a vindeca rapid diabetul de tip 1 la şoareci, iar beneficiile s-au menţinut timp de 9 luni.

Celulele stem din organismul uman pot fi tranformate în celule care produc insulină. Transplantul de miliarde de astfel de celule poate vindeca în curând diabetul de tip 1. Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor arată că 1,4 milioane de persoane cu vârste peste 20 de ani suferă de diabet şi sunt nevoiţi să-şi controleze şi managerieze insulina. Studiul a fost realizat pe şoareci care sufereau de diabet de tip 1. Procedura de transplant presupune un protocol rapid de celule stem care pot trata diabetul deja existent. După acest proces, glicemia normală a putut fi ţinută sub control timp de nouă luni, în timă ce unele celule s-au menţinut timp de un an. Cu toate astea, încă sunt necesare date pentru mai multe investigaţii.

”Şoarecii sufereau de diabet sever, 500mg/dL, nivel care ar putea fi fatal pentru o persoană, iar atunci când le-am oferit celulele secretoare de insulină, în două spotămâni nivelul glicemiei a revenit la normaş şi a rămas în acest fel timp de câteva luni”, explică Jeffrey Millman, autorul studiului.

Pe lângă faptul că mai sunt necesare investigaţii, cercetătorii trebuie să testeze celulele pe animale de dimensiuni mai mari şi să descopere o modalitat prin care să folosească această tehnică pentru a produce miliarde de celule pentru milioane de pacienţi care suferă de diabet de tip 1.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea diabetului? Contactati-ne acum!

 

 


Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.