Sănătatea oamenilor e mână-n mână cu tehnologia, iar ţările care au făcut din investiţia în medicină o prioritate nasc specialişti ce dau lumii şansa la viaţă. Cele mai cunoscute nume la nivel mondial în tehnologie medicală au venit în Braşov să le arate medicilor români inovaţiile momentului. Printre ele: inima virtuală care depistează aritmiile şi aplicaţia care doar prin scanarea retinei descoperă diabetul abia instalat.

Unul dintre cei mai importanţi cercetători ai lumii veniţi în Braşov este Natalia Trayanova, profesor de bioinginerie la Universitatea John Hopkins din Maryland, Statele Unite. Ea a creat prima inimă virtuală din lume cu ajutorul căreia se pot depistat şi trata aritmiile. Până acum, 41 de pacienţi din America au fost diagnosticaţi cu ajutorul acestui program.

Natalia Trayanova, profesor bioinginerie: “Noi lucrăm la ceea ce se numeşte cardiologie computaţională, practic un domeniu pe care noi l-am creat, în care folosim imagini bazate pe simulări computerizate ale funcţiilor inimii. Apoi folosim aceste simulări pentru a stabili un diagnostic şi pentru a stabili un tratament personalizat pentru pacienţii cu boli de inimă.”

Şi diabetul poate fi depistat în stadiu incipient şi deci tratat cu succes. Profesorul Bart Romeny din Olanda este inventatorul unei aplicaţii care descoperă boala citind modificările apărute pe retină. Procedura este disponibilă mometan doar în China.

Bart M. ter Haar Romeny, profesor Olanda: „Noi am fost solicitaţi de China pentru a-i ajuta. Aici, unul din 9 oameni are diabet. Acum facem un program de screening pentru o mulţime de oameni şi le spunem că le fotografiem ochii să vedem dacă au ochii afectaţi.”

Statele cu o economie puternică au dezvoltat puternic segmentul tehnicii medicale computerizate care poate depista boli grave şi salva vieţi. În România însă lipsa finanţărilor împiedică dezvoltarea sistemului medical.

Elena Ovreiu, organizator: “Ne aducem contribuţia la dezvoltarea domeniului de inginerie mecanică În România. Pentru asta aducem lideri mondiali din domeniu, reprezentanţi de la universităţi de renume… îi aducem la un loc cu specialiştii români din domeniu. Tehnologia are un aport din ce în ce mai mare, practic schimbă Medicina tradiţională.”


Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.