Diabetul zaharat este o dereglare endocrina manifestata prin incapacitatea pancreasului de a produce insulina sau prin incapacitatea organismului de a asimila insulina produsa de pancreas. Statisticile realizate in anul 2000 de Organizatia Mondiala a Sanatatii mentionau peste 1 milion de bolnavi de diabet in Romania.

La nivel mondial, diabetul zaharat afecteaza peste 230 de milioane de oameni. In fiecare an aproximativ 7 milioane de persoane sunt diagnosticate cu diabet zaharat si sunt inregistrate aproximativ 3 milioane de decese cauzate de complicatii ale acestei afectiuni.

Organismul persoanelor care sufera de aceasta afectiune nu mai poate regla nivelul de glucoza din sange. Nivelul normal al glicemiei se situeaza intre 100 mg/ dl inainte de masa si mai putin de 140 mg / dl la  ora dupa masa. Depasirea acestor valori inseamna hiperglicemie si releva incapacitatea pancreasului de a produce insulina sau neasilimilarea insulinei de catre organism.

Cauze

Diabetul zaharat apare in urma intreruperii fluxului de informatii dintre creier si pancreas. Creierul nu mai coordoneaza corect activitatea celulelor secretoare de insulina, producandu-se dereglarea metabolismuluii lipidic.

Cauzele acestui fenomen sunt complexe si de cele mai multe ori sunt constituite de actiunea mai multor factori:

  • Alimentatie necorespunzatoare
  • Unele medicamente ce afecteaza celulele beta ale pancreasului
  • Obezitate
  • Odihna insuficienta
  • Suprasolicitarea indelungata a organismului
  • Oboseala cronica
  • Stres
  • Socuri psihice foarte puternice
  • In cazul copiilor: socuri, traume psihice si fizice suferite de mama in timpul sarcinii sau de catre copil la varste fragede

Organizatia Mondiala a Sanatatii a identificat, in functie de simptomele manifestate, trei tipuri de diabet zaharat:

  • tipul I (pancreasul nu produce produce suficienta insulina pentru functiile metabolice sau nu produce deloc, este necesar sa fie administrata injectabil doza zilnica de insulina )
  • tipul II (organismul nu asimileaza eficient insulina produsa de pancreas, tratamentul presupune medicatie zilnica administrata pe cale orala)
  • gestational (apare la unele femei insarcinate si dispare dupa nastere)

Simptomele diabetului zaharat de tip II apar brusc sau pot avea o evolutie lenta:

  • Urinari frecvente
  • Apetit crescut
  • Senzatie permanenta de sete
  • Scaderea in greutate fara o explicatie evidenta
  • Somnolenta sau oboseala cronica
  • Irascibilitate
  • Afectarea vederii
  • Dificultati in respiratie

In cazul diabetului de tip I simptomele se manifesta doar partial sau cu o intensitate redusa. In unele cazuri acestea nici macar nu sunt prezente, ceea ce duce la depistarea afectiunii in faza a doua cand deja este necesara administrarea pe cale injectabila a dozei zilnice de insulina pentru a supravietui.

Persoanele care au fost diagnosticate cu diabet zaharat vor trebui sa respecte unele restrictii pentru a nu-si agrava starea de sanatate. In primul rand trebuie cunoscute efectele pe care le are afectiunea asupra organismului si riscurile la care este expus bolnavul:

  • Cetoacidoza diabetica: stare patologica a organismului caracterizata prin acumularea acetonei si scaderea rezervei alcaline a sangelui. (apare lipsa poftei de mancare, greata, varsaturi, dureri abdominale, creste frecventa urinarilor) Neadministrarea la timp a tratamentului duce la pierderea constientei si la riscul instalarii comei diabetice
  • Coma hiperosmolara: cauzata de deshidratarea excesiva a organismului.
  • Afectiuni cardiovasculare: accidente vasculare cerebrale, infract miocardic, circulatie slaba, arterioscleroza, etc.
  • Afectiuni ale rinichilor: nefropatia diabetica – inflamarea acuta sau cronica a rinichilor ce duce la insuficienta renala si necesitatea dializei sau a transplantului de rinichi
  • Afectiuni oftalmologice: retinopatie – afectiuni ale retinei, afectarea calitatii vederii, riscul aparitiei orbirii in cazul complicatiilor oftalmologice
  • Afectiuni gastro-intestinale: atonia musculaturii gastrice pana la paralizie.
  • Neuropatie: afectiune a sistemului nervos manifestata prin dereglarea functionala partiala sau totala a sistemului nervos. Se manifesta prin amorteli, parestezii, dureri, dificultatii in coordonare muschilor sistemului digestiv, etc.
  • Vindecarea foarte lenta a ranilor membrelor sau nevindecarea acestora, ceea ce duce la riscul aparitiei cangrenei si a necesitatii amputarii membrului infectat
  • Depresie
  • Impotenta la barbati

Persoanele care sufera de diabet trebuie sa urmeze un regim alimentar permanent si sa respecte cu strictete orele de masa. De asemenea, este foarte important ca incaltamintea pe care o poarta sa fie cat mai comoda pentru a evita aparitia ranilor, a basicilor sau a bataturilor si pentru e preveni aparitia infectiilor si a cangrenei.

Fumatul, consumul de alcool si de droguri cresc riscurile aparitiei unor complicatii. Trebuie monitorizate valorile glucozei, ale lipidelor si ale hemoglobinei glicozilate, ale tensiunii arteriale si ale greutatii corporale.

In cazul crizelor de glicemie se administreaza zahar, bomboane sau bauturi racoritoare ce contin zahar. Crizele se manifesta prin tremur, nervozitate, transpiratii, foame. Daca apar in timpul somnului pacientul poate avea cosmaruri, pot aparea transpiratii nocturne si cefalee dimineata. In cazul neadministrarii necesarului de glucoza bolnavul poate avea un comportament anormal, poate fi confuz, isi poate pierde constienta si pot aparea convulsii.

Tratament

Gravitatea acestei afectiuni consta in faptul ca hematiile nu mai transporta corect cantitatile de oxigen necesare proceselor metabolice. Datorita hiperglicemiei, hematiile vor incepe sa transporte glucoza in locul oxigenului ceea ce duce la reducerea drastica a aportului de oxigen primit de organism.

Plantele continute in schema de tratament si acupunctura actioneaza asupra intregului organism in vederea reducerii nivelului glicemiei din sange, in acelasi timp stimuland si formarea de noi celule beta pancreatice (secretoare de insulina). Amestecurile din plante sunt realizate in asa fel incat sa metabolizeze glucoza din sange si sa stimuleze oxigenarea celulara.

Fiind afectat metabolismul glucidic se produc si dereglari la nivelul metabolismului lipidic si proteic. Din acest motiv, tratamentul trebuie sa actioneze si in vederea reglarii metabolizarii lipidelor si a proteinelor.

Pe parcursul tratamentului functionarea optima a creierului, a inimii, a plamanilor si a rinichilor este vitala fiind nevoie de sustinerea si intretinerea acestora pana cand organismul va fi apt sa se oxigeneze singur.

Pacientul este vindecat cand este refacuta total legatura dintre creier si pancreas. Pe toata durata tratamentului va fi mentinut regimul alimentar specific acestei afectiuni.

Prezenta altor afectiuni in organism influenteaza durata perioadei de vindecare. De asemenea, este important ca cel putin 30% din celulele beta pancreatice sa fie functionale – chiar si in parametrii minimi – pentru ca tratamentul sa fie un succes.

sursa

Doriti mai multe informatii despre vindecarea diabetului? Contactati-ne acum!

 

 


Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.