Diabetul se extinde în zilele noastre devenind o boală care ocupă primul loc alături de infarctul miocardic şi de cancer. Hrana excesivă şi nesănătoasă a multor oameni, mai cu seamă a copiilor, este în majoritatea cazurilor cauza acestei boli. Prin urmare, nu numai adulţii sunt diabetici, ci, din păcate, există deja foarte mulţi copii care suferă de o boală a pancreasului şi deci de zahăr. Asta înseamnă pentru ei să stea departe de toate bucuriile copilăriei, să ţină regim sever, să-şi facă de două ori pe zi injecţii cu insulina şi să fie încă de la vârsta fragedă cu un picior în groapă. Numeroasele boii ale timpului nostru ne arată că bunăstarea nu ne prieşte întotdeauna. Trebuie să mai tăiem din porţii, să reducem masa prea îmbelşugată. În preajma marilor sărbători, care se întind pe o perioadă de două zile, se pot observa oameni care cumpără alimente în asemenea cantităţi, de parcă ar trebui să hrănească un regiment întreg.

Aş vrea acum să încerc să indic pentru toţi diabeticii leacuri care stimulează pancreasul şi înlătură deci cauza de apariţie a diabetului zaharat. Marele medic naturist elveţian Kunzle spune: „Diabetul zaharat se poate îndepărta destul de rapid cu următoarele plante: 3 părţi mărţişor (cerenţel; Geum alpina), câte 1 parte frunze de mur şi afin, 3 părţi sclipeţi (Potentilla aurea), 2 părţi coji (teci) uscate de fasole verde.” Se pune 1 linguriţă cu vârf din acest amestec la 1/4 litru de apă, se opăreşte şi se lasă 3 minute în repaos; cantitatea zilnică: 1 1/2-2 litri.

Efectul curativ al frunzelor de afin depinde de colectarea lor corectă. Ele au voie să fie culese numai înainte de coacerea fructelor. Ele sunt, adunate la timpul potrivit, un leac experimentat clinic în diabet. Este dovedit că mirtilina conţinută de frunza de afin înainte de coacerea fructelor nu numai că scade glicemia (nivelul zahărului în sânge), ci poate să înlăture boala complet. Mirtilina frunzelor de afin se numeşte, pe drept cuvânt, „insulina vegetală”. În ciuda acestor proprietăţi extraordinare ale frunzelor de afin, tratamentul curativ cu acest ceai nu are voie să fie făcut decât sub controlul medicului. Supravegherea medicală trebuie să aibă loc în orice caz.

Şi ţelina poate fi recomandată pentru scăderea conţinutului de zahăr.

Un leac vechi popular este şi sucul crud al verzei acre, ca şi consumul zilnic al morcovilor proaspeţi; dar şi ceapa şi usturoiul puse pe pâine contribuie la diminuarea zahărului.

Un alt remediu popular: 4 linguri de frunze de afin (culese înainte de coacerea fructelor!) se lasă la macerat în 2 litri de apă rece; se fierbe până scade la jumătate; se ia de 3 ori pe zi câte 1 ceaşcă.

Şi urzicile au o influenţă destul de bună asupra pancreasului. De aceea, ele scad şi conţinutul de zahăr. În acest caz se foloseşte extractul de urzici care se procură din farmacii. homeopatice, drogherii şi magazine specializate în alimente naturale bogate în vitamine.

Întrucât rădăcina de obligeană vindecă aproape toate afecţiunile pancreasului, ajută şi în diabet. Se lasă 1 ceaşcă cu apă rece pe timpul nopţii cu 1 linguriţă rasă de rădăcină de obligeană, se încălzeşte uşor a doua zi, se filtrează şi se bea câte 1 înghiţitură înainte şi după fiecare masă, adică 6 înghiţituri pe zi. Aceste 6 înghiţituri vor fi resimţite de către fiecare diabetic ca binefăcătoare.

Frunzele şi mlădiţele de soc sunt şi ele indicate sub formă de ceai în diabet. Doar socul este una dintre plantele cele mai vechi din medicina populară.

La începutul primăverii, când păpădia îşi face apariţia pe ogoare şi câmpii, trebuie tăiată până la rădăcină, spălată bine şi folosită la prima salată. Atunci se vede că există unele cu tulpină verde ca iarba şi altele cu ea gălbui-lăptoasă. Cea gălbuie este mai gustoasă şi mai fragedă. Diabeticii ar trebui să mănânce primăvara zilnic această salată de păpădie, atât la prânz cât şi seara. Apoi, la sfârşitul! lui aprilie şi la începutul lui mai, când păpădia este în plină floare, a venit vremea pentru orice diabetic de a-şi reduce conţinutul de zahăr printr-o cură de 4 săptămâni. Se culeg tulpinile cu flori cu tot şi se spală, abia apoi se aruncă florile. 10-15 tulpini de păpădie pe zi pot produce o scădere totală a nivelului zahărului în sânge. Tulpinile au la început un gust puţin amărui, care dispare însă mai târziu.

Şi vâscul are o influenţă dintre cele mai bune asupra pancreasului, aşa încât diabetul îşi pierde cauza apariţiei printr-un consum continuu de ceai. Vâscul se lasă în apă rece peste noapte. La început se iau 3 ceşti cu apă rece şi 3 linguriţe (cu vârf) de vâsc. După câteva săptămâni se scade la 2 ceşti şi iarăşi ceva mai târziu la 1 ceaşcă. O perioadă de timp cura se întrerupe complet, şi anume primăvara, când se găsesc alte legume proaspete pentru diabetici. Vâscul are putere de leac de la începutul lui octombrie până în decembrie şi în lunile martie şi aprilie, deci trebuie cules în aceste intervale. Forţa cea mai curativă o au plantele de pe stejari şi plopi, dar şi cele de pe brazi şi pomi fructiferi sunt tămăduitoare. Tulpinile şi frunzele se taie mărunt. Bobitele albe n-au voie să fie folosite pentru prepararea ceaiului!

Deoarece şi mult apreciatul nostru bitter suedez influenţează pancreasul în mod favorabil, ba îl poate chiar vindeca, se recomandă şi aceste picături în diabet. Ele trebuie luate de 3 ori pe zi, de fiecare dată 1 linguriţă plină în puţin ceai de plante. Datorită acţiunii excelente în profunzime a bitterului suedez ar fi indicată lunar şi o compresă ţinută timp de 4 ore pe pancreas.

Rădăcinile de cicoare se pot oferi diabeticilor drept zarzavatul de regim cel mai bun. Sunt muiate bine în apă şi spălate, asemănător salatei de andive, pentru a mai tăia din gustul amărui. De altfel, ceaiul din flori şi tulpini de cicoare se foloseşte cu succes şi în caz de obezitate. Se beau zilnic 2 ceşti din această infuzie.

Sucul presat din castraveţii proaspeţi scade conţinutul zahărului din sânge şi este de aceea foarte indicat.

Rădăcina-neagră este şi ea o legumă dietetică excelentă, asemănătoare sparanghelului. Datorită conţinutului scăzut de hidraţi de carbon, atât sparanghelul cât şi rădăcina-neagră sunt o mâncare foarte bună pentru diabetici. Pot fi oferite cu grăsime şi pesmet de pâine aibă fără ca să dăuneze bolnavului. Rădăcina-neagră este cultivată în grădini pentru a fi folosită la gătit şi nu este identică cu cea care creşte sălbatic, numită şi tătăneasă sau iarba-lui-Tatin.

Şi prazul verde este excelent pentru diabetici. Tăiat mărunt până ia capetele frunzelor, el se pune zilnic la cină pe pâine şi se mănâncă. Şi ia prânz se recomandă salata de praz.

O băutură foarte gustoasă şi sănătoasă: Peste 500 grame de praz tăiat până la vârfurile verzi se toarnă 0,7 litri de vin alb sec şi se lasă 24 de ore acoperit. Se filtrează şi lichidul se toarnă în sticle. Se bea dimineaţa şi seara câte o gură. Resturile pot fi puse pe pâine şi mâncate.

Un medic practician din Austria superioară a ajutat o diabetică prin următoarea reţetă: Se zdrobesc 3 căpăţâni mari de usturoi, se introduc într-o sticlă de 1 litru care se umple apoi cu rachiu de secară şi se lasă să stea 10-14 zile. În fiecare zi înainte de micul dejun se ia 1 linguriţă plină din acest macerat.

În aprilie 1977 am primit un telefon de la o doamnă din Viena care mi-a povestit că este de 30 de ani bolnavă de diabet. M-a rugat s-o ajut. l-am indicat procedeele de mai sus cu diverse plante. S-a luat exact după sfaturile mele din broşură. La începutul lui august mi-a comunicat bucuroasă că din analizele medicale au rezultat valori normale de zahăr. La sfârşitul lui septembrie 1977 am ţinut o prelegere în parohia Hasenleiten din Viena. În timpul discursului, această doamnă a cerut să vorbească şi a relatat: „Am fost 30 de ani bolnavă de diabet. Am urmat sfaturile doamnei Treben şi am acum din august nivel normal de zahăr.” A fost aplaudată furtunos de public.

O cunoştinţă din Gundelfingen/Bavaria scrie: „Un cunoscut apropiat a fost bolnav de diabet ani de-a rândul şi avea zilnic nevoie de injecţii. Acum a reuşit cu ajutorul ceaiurilor şi plantelor din broşura dumneavoastră ca zahărul să-i scadă. Se află, bineînţeles, sub control medical curent. Doctorul a fost mirat de scăderea zahărului.”

Un inginer din Viena avea valoarea zahărului în sânge de 280. A urmat sfaturile indicate în „Farmacia Domnului”. La un control medical ulterior s-a constatat că zahărul a scăzut la 130.

Întrebuinţarea tuturor acestor plante de leac ca şi a legumelor dietetice este încununată de succes fireşte doar în cazul în care se trăieşte exact după regimul alimentar diabetic prescris.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea diabetului? Contactati-ne acum!

 

 


Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.