Tehnologiile uimitoare din domeniul gadgeturilor incep sa fie puse si in folosul sanatatii oamenilor.

Un nou produs, aflat acum in stadiul de proiect, va face posibil examenul oftalmologic chiar si in zonele cele mai defavorizate de pe glob.

Proiectul Peek Retina vine in intampinarea celor care vor sa aiba o vedere sanatoasa si sa previna diferitele afectiuni ale ochilor, se arata intr-un articol Digitaltrends. Practic, un dispozitiv special se ataseaza camerei foto a telefonului pentru a permite efectuarea unei asemenea analize medicale.

Rezultatul colaborarii unei echipe multidisciplinare

Dispozitivul a fost creat in urma colaborarii unor oftalmologi, experti in informatica si persoane specializate in designul gadgeturilor. Pe langa adaptor acestia au creat si o aplicatie specializata pentru smartphone.

Expertii implicati in proiect au colaborat inclusiv cu o facultate de medicina din Londra (Anglia), cu Universitatea din Strathclyde (Marea Britanie) si cu un centru de cercetare in domeniul oftalmologiei, din Glasgow (Scotia).

Pretul adaptorului nu va fi unul mare, acesta permitand specialistilor sa efectueze examinari oftalmologice fara sa apeleze la alte dispozitive folosite in cabinetele medicale. Astfel, copiii, adultii si batranii vor fi tratati mai usor, iar preventia bolilor de ochi va fi la un nivel mai bun datorita noului produs.

Util pentru detectarea diabetului

Doctorii vor putea, de asemenea, vedea daca pacientii prezinta semne de diabet sau hipertensiune arteriala, acestea fiind asociate in general cu probleme ale vederii.

Cel care a coordonat eforturile expertilor din diverse domenii, doctorul Andrew Bastawrous, afirma ca in intreaga lume exista 39 de milioane de persoane fara vedere, iar 80% din cazuri ar fi putut fi prevenite.

Strangerea fondurilor necesare a fost demarata pe platforma online Indiegogo, specializata in asemenea proiecte. Peek Retina functioneaza cu mai multe modele de smartphone, printre care se numara iPhone, Samsung, HTC si Sony.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.