Una dintre cele mai răspândite şi utilizate plante medicinale este brusturele. Specialiştii în fitoterapie susţin că brusturele este util în prevenirea bolilor de inimă şi diabetului şi ajută cu succes activitatea ficatului şi a bilei.

Datorită unor acizi cu proprietăţi detoxifiante, rădăcina de brusture stimulează funcţia hepato-biliară şi apără organismul de efectele unor substanţe nocive precum tutunul şi alcoolul.

În volumul „Ghidul plantelor medicinale şi aromatice de la A la Z“, dr. farmacist Ovidiu Bojor precizează: „Prin conţinutul său în acizi cafeilchimici, conţinuţi în cantităţi apreciabile în rădăcina de brusture, aceştia au proprietatea de a proteja ficatul confruntat cu mulţi agenţi hepatotoxici“.

Despre beneficiile rădăcinii de brusture, fitoterapeuţii spun că, prin compoziţia de săruri de potasiu, vitamine din complexul B, uleiuri volatile şi tanin, brusturele este unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului.

Cercetările au dovedit că rădăcina de brusture are proprietatea de a reduce nivelul zahărului din sânge se reduce simţitor. De aceea, fitoterapeuţii recomandă terapia cu ceai din rădăcina de brusture mai ales bolnavilor de diabet.

Rădăcina de brusture reduce absorbţia intestinală de colesterol şi a lipidelor. Aceste acţiuni au fost demonstrate ştiinţific, justificând utilizarea rădăcinii de brusture în cazul pacienţilor predispuşi la boli cardiovasculare. În acest scop se utilizează ceaiul din rădăcină de brusture, preparat din două linguriţe de plantă mărunţită la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi, potrivit dr. Ovidiu Bojor.

Datorită acţiunii diuretic-depurative şi detoxifiante, rădăcina de brusture acţionează benefic în diferite boli de piele: acnee, dermatite seboreice, furunculoze.

Fiind un puternic revulsiv, decoctul din rădăcină de brusture se utilizează sub formă de frecţii în dureri reumatice şi articulare.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.