O echipa de cercetatori de la Universitatea din Lincoln a descoperit al cincilea simptom spre care tinteste sistemul imunitar, in tratarea diabetului de tip 1. Dr. Michael Christie a declarat pentru BBC ca acum au o imagine completa a celei de-a cincea tinte, iar in curand se poate trece la tratarea bolnavilor de diabet tip 1.

tratarea bolii diabetice, Simbolul diabetului Foto: Wikipedia
Simbolul diabetului
Foto: Wikipedia

Oamenii de stiinta a descoperit imaginea completa a zonelor pe care le ataca sistemul imunitar cauzand, astfel, diabetul de tip 1.

Studiul publicat in Jurnalul Diabetului a descoperit al cincilea si ultimul simptom spre care tinteste sistemul imunitar.

O echipa de la Universitatea din Lincoln sustine ca descoperirile ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi cai de prevenire si tratare a acestei boli.

In diabetul de tip 1, sistemul imunitar distruge celulele beta care produc insulina- hormonul care are rolul de a mentine nivelul zaharului din sange in limite normale.

Studiile realizate pe anticorpi unici ai pacientilor cu diabet de tip 1 au aratat ca exista cinci tinte pe care le ataca sistemul imunitar.

tratarea bolii diabetice, treating_diabetes,_woman-spl


In trecut au fost descoperite primele tinte, dar ultima s-a dovedit a fi greu de obtinut timp de doua decenii.

Doctorul Michael Christie de la Universitatea Lincoln, fiind cel care a condus cercetarile, a declarat pentru BBC ca “prin aceasta noua descoperire, am reusit sa stabilim spre ce tinteste sistemul imunitar – acum avem imaginea completa.”

Tintele sunt:

  • Insulina
  • Glutamatul de decarboxilaza
  • IA-2 (ANTICORPI ANTI-TIROZINFOSFATAZA)
  • Zinc transportor-8
  • Piesa finala fiind tetraspanina-7

Cele cu denumire mai tehnica sunt implicate in secretarea sau depozitarea insulinei.

Cunosterea referitoare la unele dintre tinte este deja folosita intr-un studiu de la King’s College din Londra, prin care urmareste incetinirea evolutiei diabetului de tip 1.

Doctorul Christie spune ca, avand o imagine completa, ar putea trece la ingrijirea pacientilor cu diabetul de tip 1.

El a spus: “Odata ce sistemul imunitar decide ca vrea sa elimine ceva este greu de oprit, deci diabetul s-a dovedit a fi o boala greu de prevenit. Speram ca, prin identificarea tintelor majore ale bolii, putem gasi cai de a o preveni, prin blocarea raspunsului sistemului imunitar la cele cinci proteine, fara a expune persoana la infectii.”

“Tinand cont de noile imbunatatiri in intelegerea bolii, sper ca vom crea un tratament acum; Am mai multa incredere acum, decat in urma cu 5 ani.”

Despre Diabet

Există două tipuri principale de diabet:

Tipul 1 – în cazul în care pancreasul nu produce insulină
Tipul 2 – în cazul în care pancreasul nu produce suficientă insulină – sau celulele organismului nu reacționează la insulină

Diabetul zaharat de tip 1 se poate dezvolta la orice vârstă, dar, de obicei, apare înainte de vârsta de 40 de ani, mai ales în copilărie.

Aproximativ 10% din toate cazurile de diabet zaharat sunt de tipul 1. Este cel mai frecvent tip de diabet al copilăriei, de aceea este numit uneori diabetul juvenil sau diabet cu debut precoce.

Diabetul zaharat de tip 2 este în mare parte cauzat de stilul de viață săraci. În jur de 90% dintre adultii cu diabet zaharat au de tip 2. Acest tip tinde să se dezvolte mai târziu în viață decât tipul 1.

Sursa: Choices NHS

Dr. Emily Burns, de la organizatia Charity Diabetes Marea Britanie, a declarat: “Pentru a preveni diabetul zaharat de tip 1, avem nevoie să înțelegem pe deplin modul în care răspunde imunitatea care distruge celule producatoare de insulina.

“Cercetarea impresionanta a Dr. Christie ne ajută să facem chiar acest lucru.

“Speram ca rezultatele acestea vor fi folosite pentru a îmbunătăți identificarea persoanelor expuse riscului de diabet zaharat de tip 1 și, pe termen lung, sa ne ofere informatii pentru  dezvoltarea crucială a terapiilor.”

Doriti mai multe informatii despre vindecarea diabetului? Contactati-ne acum!

 

 


Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.