In cazul formelor mai usoare de diabet se pot folosi cu succes plantele care contin glicochinina (creatina, guanidina) – acestea scad nivelul de zahar in singe. Glicochininele se gasesc in radacina de lucerna, in pastaile de fasole si in alte legume cu boabe, dar si in afine, in brusture, iarba-mare, sunatoare, fierea-pamintului, tarite de porumb, patlagina, pir, cicoare. Foarte indicate sint plantele care cresc imunitatea organismului: iarba siberiana, aralia.

In medicina populara se folosesc cu totul 200 de plante medicinale care scad nivelul zaharului in singe. Medicii prefera sa le recomande pacientilor niste amestecuri de plante complexe. Plantele au citeva puncte in favoarea lor: sint foarte putin toxice, iar folosirea lor cu precautie pentru o perioada mai lunga de timp nu provoaca reactii secundare. Indicate sint de asemenea si baile cu ace de conifere: in apa la o temperatura de 36-37 de grade Celsius se pun doua miini de ace; tratamentul trebuie sa cuprinda 10-12 proceduri, iar fiecare sedinta trebuie sa dureze 10-15 minute.

Fitoterapia in cazul diabetului zaharat se foloseste sub observatia atenta a medicului. Intre perioadele de tratament trebuie sa existe o perioada obligatorie de pauza – de o luna, o luna si jumatate. Administrarea preparatelor medicamentoase trebuie combinata neaparat cu o dieta corespunzatoare. Zaharul trebuie inlocuit cu fruztoza (doza zilnica – 30-40 de grame – trebuie impartita in doua sau trei administrari). Daca folositi sorbitol, doza zilnica trebuie sa fie de 15-30 de grame (cite 5-10 grame de doua-trei ori pe zi).

plante medicinale pentru tratamentul diabetului

Este permisa mierea naturala de buna calitate (cite o lingurita de doua-trei ori pe zi), dar trebuie sa aveti in vedere urmatorul fapt: 33 de grame de miere provoaca o asemenea crestere a nivelului de glucoza in singe ca si 50 de grame de piine.

Fructele si legumele, care contin 10-12 la suta zaharuri (portocalele, piersicile, ciresele, sfecla, cartoful), trebuie incluse in regimul alimentar, dar numai cu luarea in considerare a cantitatii zilnice de hidrati de carbon. Nu aveti voie sa mincati in schimb curmale si stafide, pentru ca ele sint foarte bogate in hidrati de carbon usor asimilabili.

Ceaiul de pastai de fasole – efecte benefice

– Doua linguri de frunze uscate sau doua lingurite de seminte de soiul Antei se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte. Se lasa peste noapte la infuzat in termos, dimineata se strecoara si se bea cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi, cu 20-30 de minute inainte de masa. Atentie insa, pentru ca aceasta planta este contraindicata in cazurile de hipertensiune arteriala si in afectiunile intestinale.

– 20 de grame de pastai de fasole se pun intr-un litru de apa fierbinte, se fierb la foc mic doua-trei ore, dupa ce s-a racit, decoctul se strecoara si se bea cite o jumatate de pahar cu 20-30 de minute inainte de masa, de trei-patru ori pe zi, timp de trei-patru luni.

– Frunze proaspete de urzica se pun in termos in apa fierbinte (in proportia 1:30), se lasa la infuzat peste noapte, dimineata se strecoara si se bea cite un sfert de pahar de trei ori pe zi, cu 20-30 de minute inainte de masa.

– 30 de grame de frunze de coada-calului se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, se fierb 5-7 minute, se lasa la infuzat doua-trei ore, se strecoara si se bea cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi, cu 20-30 de minute inainte de masa.

– O lingura de frunze proaspete sau putin uscate de nuc se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se fierb 30 de secunde, apoi se lasa la infuzat una-doua ore, se strecoara si se bea cite un sfert de pahar de trei-patru ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.

– Peretii despartitori ai miejilor de la 40 de nuci se pun intr-un pahar cu apa fierbinte si se tin in baie de aburi timp de o ora. Dupa aceea, se ia vasul dupa foc, se lasa sa se raceasca, se strecoara si se ia cite o lingurita de trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.

– Doua linguri de radacini uscate de papadie se pun de seara in termos cu o jumatate de litru de apa fierbinte, ziua urmatoare se strecoara si se bea cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.

Macesele normalizeaza metabolismul

– Doua-trei linguri de macese uscate se pun in trei pahare de apa fierbinte si se mai fierb 10-12 minute. Dupa aceea se iau dupa foc si se lasa la infuzat doua-trei ore; se bea cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi, cu 20-30 de minute inainte de masa. Macesul contribuie la normalizarea metabolismului si creste fortele de aparare ale organismului.

– Doua linguri de frunze uscate de patlagina se pun intr-o jumatate de litru de apa fiarta si racita la temperatura camerei, se mai tin apoi la baie de aburi 15 minute, se infuzeaza 30-40 de minute; se bea cite o jumatate de pahar de doua-trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. Sucul de patlagina este de asemenea recomandat a se consuma in doze de cite una-doua linguri de trei ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.

– Doua linguri de frunze uscate de coacaze negre se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, se lasa la infuzat 15-20 de minute, se strecoara si se bea cite o jumatate de pahar de doua-trei ori pe zi, cu 20-30 de minute inainte de masa. Coacazele sub orice forma sint de asemenea recomandate in cazurile de diabet zaharat.

– Doua linguri de frunze uscate de rozmarin salbatic se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, se tin 15 minute la baie de aburi, apoi se lasa la infuzat 30-50 de minute la temperatura camerei. Se strecoara si se bea cite un sfert de pahar de trei-patru ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.

– 75 de grame de seminte de ovaz se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, se fierb timp de o ora, se lasa apoi vasul acoperit sapte-opt ore, se strecoara si se bea cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.

– Frunzele de afine scad continutul de zahar in singe si pot de asemenea, intr-o oarecare masura, sa inlocuiasca insulina. Indicata este si infuzia de afine (in proportia de 1:20), din care se bea cite o jumatate de pahar de patru-cinci ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

– 10 grame de frunze uscate de dafin se pun in termos impreuna cu trei pahare de apa fierbinte, se lasa la infuzat doua-trei ore si se bea cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi, cu 20-30 de minute inainte de masa.

Tinctura de usturoi scade glucoza din singe

– Trei linguri de frunze uscate de mesteacan alb se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, se lasa la infuzat doua-trei ore, apoi se bea cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.

– Doua linguri de fructe uscate de paducel se pun in termos cu o jumatate de litru de apa si se lasa peste noapte; ziua urmatoare se strecoara si se bea cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.

– Doua linguri de frunze uscate de mur se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, se lasa 15 minute la baie de aburi, apoi 30-40 de minute la infuzat, se strecoara si se bea cite o jumatate de lingura de trei-patru ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.

– Foarte recomandata este si infuzia de fragi. Fragii pot fi folositi sub orice forma, iar sucul proaspat se bea in doze de cite un sfert de pahar de trei ori pe zi.

– Doua linguri de radacini uscate de iarba mare se pun in termos cu o jumatate de litru de apa fierbinte peste noapte, dimineata se strecoara si se bea cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.

– Sucul de varza alba proaspat pregatit se administreaza in doze de cite o jumatate de pahar de trei ori pe zi, cu 20-30 de minute inainte de masa.

– Pentru scaderea nivelului glucozei in singe, 15-20 de picaturi de tinctura de usturoi se dizolva intr-o cantitate mica de apa si se beau cu 15-20 de minute inainte de masa, de doua-trei ori pe zi.

– 25 de grame de radacini de brusture taiate marunt se pun intr-un vas emailat, se acopera cu o jumatate de litru de apa fierbinte, se pune capacul si se tin la baie de aburi 30 de minute. Se lasa la infuzat o ora si jumatate, se strecoara si se bea caldut cite o jumatate de pahar de doua-trei ori pe zi. Decoctul din radacina de brusture imbunatateste functie pancreasului de producere a insulinei, normalizeaza procesele metabolice din organism.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea diabetului? Contactati-ne acum!

 

 


Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…