Doar cei care sufera de migrene stiu ce blestem pot fi acestea. Oamenii de stiinta au descoperit insa recent ca acestea vin la pachet si cu ceva pozitiv, cel putin in cazul femeilor: un risc scazut de diabet de tip 2.

riscul de diabet
sursa: Pixabay

Dupa ce au analizat dosarele medicale a peste 74.000 de femei din Franta, oamenii de stiinta de la Institutul Gustave Roussy au sesizat o legatura bizara intre migrene si riscul de diabet. In cazul femeilor care sufera de migrene, riscul aparitiei bolii este considerabil mai mic decat in la restul populatiei, arata Science Alert.

La cate neplaceri au de suferit femeile care sunt afectate de migrene (acestea fiind adesea asociate cu boli de inima, tensiune arteriala mare, obezitate si nu numai), vestea ca riscul de diabet e mai mic cu circa 30% nu poate fi decat buna.

Oamenii de stiinta au mai observat ceva: si daca totusi boala apare, in anii premergatori diagnosticului cu diabet, femeile aproape ca nu se mai plang deloc de dureri de cap. Acestea pur si simplu dispar ca prin minune.

Deocamdata nu se poate spune daca intre migrene si diabet exista vreo legatura, putand fi vorba despre o simpla coincidenta, dupa cum se arata intr-un raport publicat de JAMA Neurology.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea diabetului? Contactati-ne acum!

 

 


Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.