Cel putin doua milioane de romani sunt diagnosticati cu diabet, insa putini dintre acestia cunosc planta topinambur care ii poate ajuta foarte mult. Natura ne-a pus la dispozitie o planta care reduce glicemia si care poate functiona cel putin la fel de bine ca medicamentele antidiabetice. Sunt sanse mari ca „insulina gratuita” sa creasca si in […]
You are browsing archives for
Categorie: Alimentatie corecta
Beneficiile nucilor pentru diabetici. Ce au descoperit oamenii de ştiinţă
Includerea nucilor în regimul alimentar ar permite scăderea colesterolului, potrivit unui studiu american realizat pe un eșantion de persoane cu risc de diabet, Cercetători de la Universitatea Yale au supus studiului un număr de 112 persoane, pe care le-au împărțit în două grupe. În primul grup, participanții au beneficiat de sfaturi privind nutriția și au […]
Amestecă două ingrediente şi SCAPI de DIABET!
Scapi de diabet cu doar doua ingrediente ieftine si uzuale. Diabetul viza acum zece ani persoanele în vârstă, dar în ultima vreme acesta s-a extins la adulţi şi copii. Totuşi, o reţetă te poate ajuta să scapi de diabet în doar patru săptămâni. Diabetul este o boală cronică ce se manifestă printr-o glicemie ridicată. Persoanele […]
Beți zeama de varză? Pierdeți mult dacă nu aveți acest obicei! Iată ce minuni medicale poate face
Puține persoane ştiu ca, atât varza murata, cat si zeama sau moarea, cum i se mai spune prin diferite parti ale tarii, sunt adevărate depozite de medicamente naturale care pot preveni si vindeca diferite boli. Continutul bogat de substante nutritive din zeama de varza murata revitalizează organismul si-l tonifica. Varza murata este bogata in vitamina […]
Vinul roşu îmbunătățește sănătatea cardiovasculară a persoanelor care suferă de diabet
Un pahar de vin roșu la cină îmbunătățește sănătatea cardiovasculară a persoanelor care suferă de diabet de tip 2, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Ben Gurion din Neghev (Israel). Vinul roşu îmbunătățește sănătatea cardiovasculară a persoanelor care suferă de diab Paharul de vin roșu băut seara ar fi benefic pentru colesterolul […]
Mâncarea gătită în casă reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2
Mâncarea gătită în casă este mai sănătoasă decât mâncarea pregătită în oraș și reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, arată un studiu american apărut duminică și menționat de Xinhua. Persoanele care mănâncă între 11 și 14 prânzuri sau cine pe săptămână — sau circa două mese gătite în casă în fiecare […]
Cacaua și ceaiul verde protejează împotriva unor complicații asociate diabetului
Cacaua și ceaiul verde conțin substanțe care pot ajuta în prevenirea și tratamentul unor complicații asociate diabetului în cazul rinichilor și retinei, potrivit unui studiu brazilian, relatează EFE. Studiul a fost realizat de cercetători de la universitatea UNICAMP (Universidade Estadual de Campinas), după cum a informat FAPESP (Fundaçao de Amparo a Pesquisa do Estado de […]
Alimente care te ajută să lupţi natural contra diabetului zaharat
Controlul asupra dietei tale este cea mai bună modalitate de a ţine sub observaţie nivelul de zahăr din sânge și a te feri de diabetul zaharat. Iar unele alimente îţi pot uşura sarcina. Ceea ce mănânci are legătură directă cu nivelul zahărului din sânge, fie că se menţine în limitele normale sau că are valori ridicate. Deci, […]
Seminte recomandate pentru regresul diabetului
Va prezentam aici cateva seminte ce ar trebui sa ocupe un loc important in dieta persoanelor interesate de propria sanatate, in special in cazul persoanelor diabetice. Surse excelente de proteine, minerale, fibre si acizi grasi esentiali, semintele de schinduf, de chia sau de canepa sunt recomandate pentru regresul diabetului. Seminte de schinduf: se consuma sub […]
Ce dulciuri ar trebui sa manance diabeticii?
Iata ce tipuri de dulciuri sanatoase pot manca oamenii care sufera de diabet, fara sa aiba vreo problema de sanatate. Din pacate, multe produse contin ingrediente ieftine, cum ar fi zahar rafinat si grasimi hidrogenate, insa ele sunt nocive si cresc aportul de calorii inutile, grasimi periculoase si carbohidrati prelucrati. Consumul lor afecteaza nivelul de […]