Acesta este un film documentar independent care spune povestea a șase americani ce suferă de diabet și trec la o dietă exclusiv vegetariană, organică și fără alimente gătite, cu scopul de a da degenera boala fără medicație farmaceutică. Cei șase renunță la carne, lapte, zahăr, alcool, nicotină, cafeină, băuturi carbogazoase, junk food, fast food, mâncare procesată […]
You are browsing archives for
Categorie: Alimentatie corecta
Junk-foodul, o cale către diabet
ÎMBOLNĂVIRE. Preparatele de tip junk-food conţin mari cantităţi de zahăr, care cresc nivelul insulinei din organism. Acest lucru poate duce la apariţia unor boli metabolice precum diabetul, afecţiune care poate fi fatală. La ora actuală, peste 300 de milioane de oameni din lume suferă de diabet. sursa
ALIMENTE MINUNE pentru prevenirea DIABETULUI
Zece alimente minune – între care nucile, fasolea şi legumele cu frunze verzi – previn diabetul, scad riscul de infarct şi potolesc senzaţia de foame fără să îngraşe. Nucile şi alunele Studii recente arată că includerea nucilor şi alunelor în dieta zilnică reduce riscul de diabet cu până la 21%. Un pumn de nuci, migdale […]
Dieta vegetariană te fereşte de diabet şi de cancer
Oamenii de ştiinţă susţin că dieta vegetariană asigură protecţie în faţa unor boli de temut şi că este benefic să renunţăm la consumul de carne pentru că aceasta conţine aminoacizi dăunători organismului. Potrivit Medical Daily, vegetarienii sunt cu 25 kg mai slabi decât consumatorii de carne şi îşi reduc considerabil riscul dezvoltării diabetului de tip […]
Ce trebuie să mănânce un diabetic
RECOMANDARE. Persoanele care suferă de diabet au voie să mănânce roşii, ardei gras, ciuperci, varză, castraveţi, morcovi, ţelină, sfeclă, pepene, lămâi, nuci, carne slabă şi peşte. În ceea ce priveşte consumul de ouă, nu trebuie depăşite cinci pe săptămână. De asemenea, se pot consuma şi brânză slabă, lapte şi unt. Au interdicţie la zahăr, miere, […]
STUDIU. Efectul fructelor proaspete asupra diabetului de tip II
Consumul de fructe proaspete, precum afine, struguri şi mere, poate reduce probabilitatea de dezvoltare a diabetului de tipul II, în timp ce sucurile de fructe pot creşte riscul de instalare a acestei boli, potrivit unui studiu publicat vineri, informează AFP. Consumul de fructe este în general recomandat pentru prevenirea diverselor maladii cronice, inclusiv diabetul de […]
BENEFICIILE unui mic dejun copios – STUDIU
Un mic dejun copios poate preveni instalarea diabetului şi a hipertensiunii arteriale, precum şi a obezităţii, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, publicat în Obesity. BENEFICIILE unui mic dejun copios – STUDIU (Imagine: Shutterstock) Nutriţioniştii le spun de multă vreme persoanelor care doresc să slăbească că este important […]
Diabetul non-insulinodependent şi consumul de cireşe
Profesorul doctor Muralee Nair, de la Universitatea statului Michigan, a studiat, printre altele, efectele consumului de cireşe în diabet. El a observat că aceste fructe cresc în mod semnificativ nivelul de insulină din organism. Testele de medicină experimentală au arătat că administrarea de suc de cireşe stimulează o parte a celulelor pancreatice să producă mai […]
Consumul moderat de bere poate ține la distanţă diabetul
Un studiu realizat de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid, arată că un consum moderat și regulat de bere poate reduce riscul apariției celei mai răspândite afecţiuni. Potrivit studiului, un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum sunt: […]
Mîncarea de fast-food e şi mai dăunătoare în combinaţie cu cafeaua
Ştim deja că un mic-dejun sau un prînz unsuros, cu multe grăsimi, creşte zahărul din sînge. Acum aflăm că după o masă cu junk-food, o cafea nu face decît să înrăutăţească lucrurile. În urma unei cercetări conduse de Universitatea din Guelph, s-a descoperit că o cafea băută după o masă bogată în grăsimi, cu mîncare […]