Skip to main content

Pur și simplu MANCARE CRUDA: cum dai înapoi diabetul, în 30 de zile

Pur și simplu MANCARE CRUDA: cum dai înapoi diabetul, în 30 de zile

Acesta este un film documentar independent care spune povestea a șase americani ce suferă de diabet și trec la o dietă exclusiv vegetariană, organică și fără alimente gătite, cu scopul de a da degenera boala fără medicație farmaceutică. Cei șase renunță la carne, lapte, zahăr, alcool, nicotină, cafeină, băuturi carbogazoase, junk food, fast food, mâncare procesată […]

Dieta vegetariană te fereşte de diabet şi de cancer

Dieta vegetariană te fereşte de diabet şi de cancer

Oamenii de ştiinţă susţin că dieta vegetariană asigură protecţie în faţa unor boli de temut şi că este benefic să renunţăm la consumul de carne pentru că aceasta conţine aminoacizi dăunători organismului. Potrivit Medical Daily, vegetarienii sunt cu 25 kg mai slabi decât consumatorii de carne şi îşi reduc considerabil riscul dezvoltării diabetului de tip […]

Ce trebuie să mănânce un diabetic

Ce trebuie să mănânce un diabetic

RECOMANDARE. Persoanele care suferă de diabet au voie să mănânce roşii, ardei gras, ciuperci, varză, castraveţi, morcovi, ţelină, sfeclă, pepene, lămâi, nuci, carne slabă şi peşte. În ceea ce priveşte consumul de ouă, nu trebuie depăşite cinci pe săptămână. De asemenea, se pot consuma şi brânză slabă, lapte şi unt. Au interdicţie la zahăr, miere, […]

STUDIU. Efectul fructelor proaspete asupra diabetului de tip II

STUDIU. Efectul fructelor proaspete asupra diabetului de tip II

Consumul de fructe proaspete, precum afine, struguri şi mere, poate reduce probabilitatea de dezvoltare a diabetului de tipul II, în timp ce sucurile de fructe pot creşte riscul de instalare a acestei boli, potrivit unui studiu publicat vineri, informează AFP. Consumul de fructe este în general recomandat pentru prevenirea diverselor maladii cronice, inclusiv diabetul de […]

BENEFICIILE unui mic dejun copios – STUDIU

BENEFICIILE unui mic dejun copios – STUDIU

Un mic dejun copios poate preveni instalarea diabetului şi a hipertensiunii arteriale, precum şi a obezităţii, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, publicat în Obesity. BENEFICIILE unui mic dejun copios – STUDIU (Imagine: Shutterstock) Nutriţioniştii le spun de multă vreme persoanelor care doresc să slăbească că este important […]

Diabetul non-insulinodependent şi consumul de cireşe

Diabetul non-insulinodependent şi consumul de cireşe

Profesorul doctor Muralee Nair, de la Universitatea statului Michigan, a studiat, printre altele, efectele consumului de cireşe în diabet. El a observat că aceste fructe cresc în mod semnificativ nivelul de insulină din organism. Testele de medicină experimentală au arătat că administrarea de suc de cireşe stimulează o parte a celulelor pancreatice să producă mai […]

Consumul moderat de bere poate ține la distanţă diabetul

Consumul moderat de bere poate ține la distanţă diabetul

Un studiu realizat de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid, arată că un consum moderat și regulat de bere poate reduce riscul apariției celei mai răspândite afecţiuni.  Potrivit studiului, un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum sunt: […]