Prof. dr. Dan Cheța de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice “Prof. Dr. N. Paulescu” spune că diabetul zaharat face parte din ceea ce se numeste “patologia omului modern” sau “patologia prosperității” și că peste 20 de ani o persoană din zece la nivel mondial va suferi de această afecțiune, pondere care se va regăsi și în România.

VIITOR SUMBRU: O persoană din zece va avea diabet zaharat peste două decenii “În principiu, diabetul zaharat are două mari tipuri de cauze: cele genetice — moștenim de la părinți anumite predispoziții, nu este neapărat să facem și boala — și pe acest fond se adaugă cauzele de mediu. Printre factorii de mediu se numără stilul de viață negativ al omului modern.

Felul în care trăim astăzi determină ca predispoziția să fie împinsă înainte, în loc să fie oprită. Pe de o parte moștenim, iar pe de altă parte “ajutăm” și noi prin felul în care trăim. În primul rând este vorba de alimentația nesănătoasă. Mâncăm mai mult decât trebuie în condițiile actuale și adeseori consumăm alimente dăunătoare.

Sedentarismul este al doilea factor după alimentație. Stresul, fumatul, noxele de toate felurile, excesul de medicamente, dereglările psihologice, toate acestea influențează modul de viață al omului contemporan”, a explicat prof. dr. Cheța.

Potrivit lui, în prezent, la nivel mondial, sunt peste 382 de milioane de diabetici și până în anul 2035 se preconizează ca numărul persoanelor care suferă de această afecțiune să ajungă la 592 de milioane. Tot la nivelul anului 2035, potrivit profesorului Cheța, o persoană din 10 va avea diabet și acest raport va fi regăsit și în România.

El a subliniat că obezitatea este poate cea mai importantă circumstanță care predispune la diabet.

Publicat de Sonia Pipas
Sursa: AgerPres


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.