Un mic dejun copios poate preveni instalarea diabetului şi a hipertensiunii arteriale, precum şi a obezităţii, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, publicat în Obesity.

BENEFICIILE unui mic dejun copios – STUDIU (Imagine: Shutterstock)

Nutriţioniştii le spun de multă vreme persoanelor care doresc să slăbească că este important să ia micul dejun ca un rege, prânzul – ca un prinţ şi cina ca un om sărac, informează dailymail.co.uk.

Noul studiu confirmă aceste informaţii şi cuantifică influenţa pe care o are un mic dejun copios asupra greutăţii corporale.

Un mic dejun copios contribuie la scăderea nivelului de insulină şi glucoză din organism, prevenind diabetul şi reducând riscul de maladii cardiace, hipertensiune arterială şi hipercolesterolemie. De asemenea, reduce probabilitatea de a simţi nevoia unei gustări în timpul zilei, micşorând riscul de obezitate.

La studiu au participat 93 de femei obeze, care au consumat fie un prânz copios, fie o cină bogată, pe parcursul a 12 săptămâni. Dieta zilnică a tuturor, cu un conţinut moderat de carbohidraţi şi grăsimi, totaliza 1.400 de calorii. Primul grup consuma 700 de calorii la micul dejun, 500 la prânz şi 200 la cină; al doilea, 200 de calorii la micul dejun, 500 la prânz şi 700 la cină. Cina şi micul dejun erau identice.

În ceea ce priveşte grupul care a optat pentru un mic dejun copios, s-a înregistrat o scădere a nivelurilor de grelină, un hormon al apetitului, insulină, glucoză şi trigliceride mai mare decât în al doilea grup. Mai mult, după încheierea studiului, persoanele care au optat pentru un mic dejun bogat au pierdut în greutate, în medie, 8,6 kilograme, în timp ce voluntarele care au adoptat obiceiul unei cine copioase au slăbit, în medie, 3,5 kilograme.

De asemenea, circumferinţa taliei s-a redus cu 8,3 centimetri în cazul primului grup, comparativ cu 3,8 centimetri în grupul al doilea.

Autorii acestui studiu concluzionează că nu este important numai ce se consumă la o masă, momentul acesteia, dieta alimentară corectă, alături de exerciţiile fizice fiind indispensabile unei bune stări de sănătate.

de Ana Obretin – Mediafax


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.