– este o tulburare a metabolismului glucidic (hiperglicemie), care duce la cresterea zaharului in sange, peste 1,2 g la mie si eliminarea lui prin urina. Aceasta se datoreaza nu numai pancreasului, ci si disfunctiei hipoflzei, suprarenalelor, tiroidei, glandelor sexuale – fie scade secretia de insulina a pancreasului, fie creste secretia celorlalte glande. Bolnavii urineaza des, au sete mare, slabesc in forta si mai rar si in greutate, desi mananca mult. Dar 80-90% dintre pacientii bolnavi de diabet sunt supraponderali si nu fac miscare. La baza surplusului de greutate se afla in primul rand alcoolul consumat zilnic timp indelungat, chiar si in cantitati normale. Mai ales obezitatea abdominala duce la diabet, infarct, hipertensiune etc. Primul organ suprasolicitat de consumul de alcool este ficatul, apoi pancreasul. Exista doua forme de diabet cu cauze diferite, deci si prevenirea lor se face in mod diferit. Diabetul zaharat de tip I numit de medici si diabet insulino-dependent, se caracterizeaza printr-o distrugere autoimuna a celulelor care secreta insulina, astfel ca insulina nu se mai secreta. Nu sunt mai mult de 15-20% dintre toate cazurile de diabet. Medicii recomanda insulina, altfel putandu-se produce coma diabetica. Insulina este o substanta toxica cu efecte nocive asupra vaselor sangvine. intrebuintarea ei indelungata duce la boli arteriale. Insulina franeaza activitatea tiroidei. Diabetul de tip II sau diabetul insulino-independent este cazul de diabet cel mai des intalnit (80-85% dintre cazuri).

Mai frecvent apare la 40-50 ani. Diabetul poate avea complicatii grave: arterioscleroza, cataracta, hemoragii gasrtointestinale, ciroza hepatica, hipertensiunea, ateroscleroza, angina pectorala, coma (datorita acumularii in sange a produselor toxice). Coma diabetica este cea mai grava. Apare datorita consumului mare de hidrocarbonate, bolilor infectioase, supararilor mari, traumatismelor, eforturilor mari, operatiilor. In acest caz glicemia poate chiar sa depaseasca 200-300 mg%. Dar atentie, analiza glicemiei poate avea valori mari (normal fiind 65-110 mg%) si la persoane sanatoase care au consumat inainte dulciuri sau au fost stresate.

Diabetul poate fi si ereditar. Este necesara supravegherea si indrumarea medicala.

La diabetici, din cauza lipsei de glucoza, grasimile sunt arse incomplet, rezultand substante toxice (corpi cetonici, acetona). Pentru a procura glucoza organismul arde grasimile, dar si proteinele corpului, crescand astfel deseurile ca: acidul uric, ureea si creatinina. Sangele diabeticilor contine grasimi si colesterol. La diabetici urina contine glucoza care irita rinichii si care lipseste din urina omului sanatos. Se produce alterarea filtrului renal care lasa sa treaca albumina din sange in urina (albuminurie). Simptome: oboseala, uscaciune si mancarimi ale pielii, cicatrizare dificila a ranilor etc.

Se va tine regim alimentar care urmareste scaderea consumului de hidrocarbonate si grasimi. Se vor lua 3, 4 mese/zi, mereu la aceleasi ore. Nu se mananca nimic intre mese. Cina se va lua cat mai devreme. Hrana trebuie mestecata indelung pentru a imbunatati metabolismul zaharului. Dieta se prescrie individualizat, pentru fiecare pacient. Se exclud alimentele rafinate industrial, bogate caloric (cum ar fi zaharul si derivatele lui), se limiteaza consumul produselor bazate pe faina alba (foarte bogata caloric), fiind preferata faina integrala, painea graham sau painea saraca in glucide. Se evita pastele fainoase, cerealele si derivatele din cereale decorticate, lactatele si derivatele din lapte, excesul de proteine, mai ales grasimile, carnea si derivatele ei. Sunt interzise bauturile racoritoare (care au multe calorii si cresc glicemia), chiar si cele cu indulcitori artificiali, in care se gasesc compusi nerecomandati. Se prefera fructele si legumele (cu exceptia celor foarte dulci), fibrele alimentare din tarate, fulgi de cereale integrale, radacinoase, precum morcovi, patrunjel si telina, salata de varza murata amestecata cu varza dulce, bors preparat in casa.

Se recomanda regim de legume nefainoase fierte si supe de legume (telina, patrunjel, dovlecei, fasole verde). Pancreasul trebuie ajutat, pentru ca este epuizat. Se recomanda legume bogate in potasiu. Astfel se neutralizeaza si aciditatea prezenta in diabet. Trebuie repaus la pat (1-4 zile), pana nu mai exista zahar in urina. Se vor consuma: fasole, telina, ceapa, usturoi, praz, rosie, struguri, varza, spanac, morcovi, ovaz, cicoare, cartof, laptuca, salata verde, sparanghel, urzici, vanata, stevie, masline, creson (nasturel – salata sau suc indoit cu apa), cura de mere si tomate, suc de lamaie, faina de soia, drojdie, argila, zeama de varza acra, papadie, suc de castraveti. Cate un pahar de suc de rosii/zi elimina riscul de instalare a trombozei si arteriosclerozei la care sunt predispusi diabeticii. Anghinarea se poate consuma in diabet, fiind bogata in insulina, potasiu, enzime.

Fructe cu continut moderat de glucide: alune, afine, fragi, capsune, piersici. Sunt admise cu restrictie: caise, mure, afine, dude, banane. Sunt interzise fructele deshidratate (prune, caise, mere, smochine, curmale, stafide), deoarece contin multe zaharuri. Interzise: bere, vin, must, ciocolata, cacao, cafea.

Sa se consume multe alimente bogate in mioinozitol. Acesta este o forma de zahar foarte apropiata ca formula de glucoza, care imbunatateste starea de sanatate a sistemului nervos, prevenind neuropatia diabetica. Aceasta substanta o gasim in grau, ovaz si orz integral, nuci, soia, fasole verde, pepene galben, portocale si grapefruit. Ceapa, usturoiul, telina, fasolea verde, anumite soiuri de mere sunt stabilizatori naturali ai glicemiei. Alcoolul perturba activitatea pancreasului si cea celulara. Cafeaua, dupa studii recente, grabeste mult procesele distructive la nivelul sistemului nervos si cardiac. Fumatul duce la complicatii ale diabetului, cum ar fi arterita sau cardiopatia ischemica. Sa se faca cura interna cu ape minerale sulfuroase si alcaline, numai cu verificarea zilnica a glicemiei sub supravegherea unor medici specialisti din statiunile unde se gasesc aceste ape (Olanesti, Calimanesti-Caciulata, Pucioasa, Malnas, Borsec, Slanic-Moldova). Altfel, se pot produce crize de hipoglicemie cu afectarea creierului si a sistemului nervos central. Apele sulfuroase stimuleaza productia de insulina a pancreasului si reduc zaharul din sange. Ca intretinere se poate bea apa minerala de Valcele (se gaseste in comert) bogata in magneziu, mineral cu rol in prevenirea si combaterea diabetului.

Sa se consume multe alimente bogate in mioinozitol. Acesta este o forma de zahar foarte apropiata ca formula de glucoza, care imbunatateste starea de sanatate a sistemului nervos, prevenind neuropatia diabetica. Aceasta substanta o gasim in grau, ovaz si orz integral, nuci, soia, fasole verde, pepene galben, portocale si grapefruit. Ceapa, usturoiul, telina, fasolea verde, anumite soiuri de mere sunt stabilizatori naturali ai glicemiei. Alcoolul perturba activitatea pancreasului si cea celulara. Cafeaua, dupa studii recente, grabeste mult procesele distructive la nivelul sistemului nervos si cardiac. Fumatul duce la complicatii ale diabetului, cum ar fi arterita sau cardiopatia ischemica. Sa se faca cura interna cu ape minerale sulfuroase si alcaline, numai cu verificarea zilnica a glicemiei sub supravegherea unor medici specialisti din statiunile unde se gasesc aceste ape (Olanesti, Calimanesti-Caciulata, Pucioasa, Malnas, Borsec, Slanic-Moldova). Altfel, se pot produce crize de hipoglicemie cu afectarea creierului si a sistemului nervos central. Apele sulfuroase stimuleaza productia de insulina a pancreasului si reduc zaharul din sange. Ca intretinere se poate bea apa minerala de Valcele (se gaseste in comert) bogata in magneziu, mineral cu rol in prevenirea si combaterea diabetului.

Prin inlocuirea zaharului cu miere scade incidenta diabetului, chiar si la cei predispusi la acesta. Prin metode naturiste se abordeaza atat diabetul, cat si obezitatea, tensiunea arteriala si dislipidemiile. Exista atat alimente antidiabetice, cat si plante (si medicamente din plante) hipoglicemiante sau de scadere a tensiunii, a poftei de mancare, a lipidelor plasmatice si sedative naturale pentru calmare in caz de stres. Pentru reechilibrarea energetica cu tinerea sub control a bolii, sa se apeleze la acupunctura, homeopatie si exercitiul fizic. Acupunctura reduce gradat diabetul.

Eforturile fizice intense sunt daunatoare deoarece se epuizeaza rapid rezervele de zahar din sange, iar creierul si sistemul nervos raman fara rezerve, aceasta avand efect distructiv. Deoarece la o masa musculara redusa si tesut adipos abundent este necesara o cantitate de insulina mai mare pentru normalizarea nivelului de zahar din sange, se impune sa se faca efort fizic, dar controlat. Sa se mearga zilnic pe jos si sa se faca gimnastica usoara timp scurt pentru dezvoltarea muschilor, respiratia ramanand mereu constanta, profunda si lenta. Cand apare gafaiala, se reduce efortul. Totodata trebuie realizata si o armonizare in plan psihic, eliminand conflictele si stresul si impunand o autodisciplina interioara. Fara vointa de a tine o disciplina in modul de a trai si a face tratamentul nu se poate obtine vindecarea. Tratamentul prin apifitoterapie (cu propolis, planta rara numita scrantitoare si alte plante specifice afectiunilor asociate) sub indrumarea unui specialist a dat rezultate bune, in unele cazuri putandu-se renunta la insulina.

•    Se vor bea sucuri de:
– morcov + sfecla + spanac;
– morcov + telina + spanac;
– morcov + telina + andive + patrunjel;
– morcov + telina + patrunjel.

Se bea jumatate pahar/zi suc de fasole verde. Zilnic, timp de 10 zile cu pauza 20 zile, sa se bea sucul de la 3 cartofi cruzi, biologici. Se urmareste prin analize scaderea glicemiei.

•    Dr. Bircher Benner recomanda in combinatii si suc de fasole verde. De exemplu, dr. Bircher Benner da sucul de : 250 g morcov + 100 g varza + 30 g pastarnac + 5 g usturoi + 250 g castravete + 250 g fasole verde + 100 g spanac + 50 g miere – in regim de cruditati.

Se ia de 4 ori/zi cate o lingurita de tinctura de radacina de brusture si radacina de papadie. Pentru reteta de tinctura vezi la „Colita de fermentatie” – „tinctura de Captalan”.

Ceai de napraznic si troscot in parti egale. Pentru preparare vezi „Sterilitate“. Se bea cu un sfert de ora inainte de fiecare masa. Scade glicemia mai ales daca se respecta regimul alimentar.

Infuzie dintr-o lingurita cu boabe uscate de ienupar la o cana cu apa clocotita. Se lasa acoperit 10-15 min. Se strecoara si se bea de-a lungul zilei in mai multe reprize. Pentru detalii vezi „Bronsita cronica“.

Vitaminele si saruri minerale necesare: Ni (stimulent), Si, Zn-Ni-Co, Cu-Ni-Co, Zn (regleaza hipofiza, procesele enzimatice), S.

„Fitodiab”, produs al firmei Hofigal, este un medicament realizat din produsi naturali (afin, frunze de dud alb, mesteacan si teci fasole) care scade glicemia si previne complicatiile cronice ale diabetului la nivel vascular, reduce colesterolul.

„Ceai antidiabetic” produs de firma Hypericum din Baia Mare, cu plante recoltate de la poalele Muntilor Gutai, considerata cea mai bogata zona in principii active.

„Insuveg”, numit si „insulina vegetala”, inventat de dr. farm. Ovidiu Bojor, este produs de Labororatorul Fares Bio Vital, in colaborare cu farmacista Lucia Ercuta. Scade glicemia. Se recomanda in diabetul de tip II si ca adjuvant in diabetul de tip I.

„Bio-Chrom FTG” reduce valorile crescute ale glicemiei si scade pofta de mancare, de dulciuri, ajutand astfel la slabit. „Bio-Fiber” este un amestec de fibre vegetale care imbunatateste digestia si previne constipatia.

„Momordica”, produs de Laboratoarele Medica din Bucuresti.

Pentru scaderea glicemiei s-a dovedit eficient decoctul din 1 mana musetel, 1 mana teci uscate de fasole, 3 cotoare albe de porumb de floricele taiate marunt si 3 1 apa. Se lasa sa fiarba pana scade cam 1/3 din lichid, sa ramana intre 1,5-2 1 decoct. Se bea 1 cana/zi, treptat, inghititura cu inghititura. Se face o cura de 1 luna.

Tratament cu samburi de masline. Glicemia revine la normal. Se usuca 200 de samburi, se macina, se pun la fiert cu o cana de apa, 10 min., se strecoara si se bea de 2 ori/zi.

Dimineata, pe stomacul gol, se inghite si o lingurita de ulei de masline. Tratamentul dureaza pana se termina samburii.

Se recomanda ape minerale alcaline, bicarbonatate, sodice de Bodoc, Tinca.

Macerare scoarta de par 10 zile : 100 g scoarta de par pisata/l 1 vin fiert. Filtrati si beti 3 paharele la distanta mare de mese.

Se va bea ceai neindulcit din: frunze de afin (cel mai eficient hipoglicemiant datorita neomyrtilinei – glicozid – se recolteaza inainte de coacerea fructelor) – infuzie din 1 lingurita/cana in cure de 40 zile cu pauza de 2 saptamani. Infuzie de frunze de dud (1-2 linguri frunze/cana) – 2-3 cani/zi.

Infuzie de frunze de nuc (1 lingurita/cana) – se beau 2 cani/zi. Are efect hipoglicemiant.

Infuzie din amestec de frunze de dud (20%), frunze de afin (40%), frunze de nuc (20%), frunze de urzica (10%), teci de fasole (10%). Se foloseste 1 lingura amestec/cana. Se beau 2-3 cani/zi.

Infuzie de frunze de salvie, urzica, radacini de brusture, frunze de frag (2 lingurite/200 ml apa – 2 cani/zi), ciumarea, anghinare (scade glicemia datorita unei oxidaze), cicoare, muschi de piatra, creson, turita-mare (infuzie – 3-4 cani/zi – scade zaharul din urina), obligeana (6 inghitituri/zi), soc, vasc (macerat), trei-frati-patati (infuzie sau macerat la
rece-1 lingurita/1 cana apa, 2-3 cani/zi), frunze de mur (infuzie sau decoct-3 cani/zi), radacina de papadie (decoct-2-3 cani/zi timp de 1-3 luni).

Maceratul de vasc se foloseste astfel: primele 3 saptamani – 3 cani/zi; urmatoarele 2  saptamani – 2 cani/zi; in ultima saptamana – 1 cana/zi. •    Tinctura de brusture sau frunze de nuc: se umple o sticla de 1 1 cu frunze tocate, peste care se toarna rachiu de 38°. Se lasa la macerat la soare 15 zile, se strecoara si se iau de 3 ori/zi cate 12 picaturi.

•    Decoct de teci de fasole (1 lingura/cana); saschiu (decoct cu 30 g frunze uscate/11 apa – este amar).
•    Infuzie de brusture (lipan) – 30-40 g frunze/l 1 apa in clocot. Se beau 3 cani/zi.
•    Suc de creson (nasturel) – 60-150 ml/zi, amestecat cu apa sau lapte.
•    Infuzie cu 20 g napraznic + 20 g troscot/1 1 apa – 2 cani/zi.
•    Vin de praz: peste 500 g praz taiat pana la varfurile verzi se toarna 0,7 1 vin alb si se lasa 24 h acoperit. Se filtreaza si se toarna in sticle. Se bea dimineata si seara cate o gura. Resturile pot fi puse pe paine si mancate.
•    Rachiu de usturoi: se zdrobesc 3 capatani mari de usturoi, se pun intr-o sticla de 11 care se umple apoi cu rachiu de secara si se lasa 14 zile. in fiecare zi inainte de micul dejun se ia o lingurita din macerat. Atentie la cei care sufera cu stomacul!
•   Reteta de alcool de laptuca: macerare 4 zile a unei cantitati egale de planta proaspata si alcool de 90°. Strecurati. Puneti 60 picaturi in putina apa si inghititi-le inainte de fiecare masa. Scade glicemia cu 30%.
•    Se face gimnastica medicala, masaj, mers.
•    Masarea zonelor reflexe stomac-duoden, pancreas. Diabet si maladiile vasculare ale diabeticilor:
•    Produsul Eridiarom – descoperit de prof. Morar Roman din Cluj. Este produs de firma Plantarom din Cluj-Napoca. Contine extract de afin, veritabila „insulina vegetala”, imbunatateste si circulatia in vasele capilare, normalizeaza tranzitul intestinal si imbunatateste vederea.
In 20 zile de tratament cu Eridiarom, glicemia revine la normal.
•    Gel de aloe.

Pentru a evita complicatiile diabetului, este indicat sa se ia:
Coenzima Q10 – antioxidant care regleaza metabolismul.
Imunostim – trateaza infectiile.
Myrthin – indicat in afectiuni vasculare retiniene.
Luteina – pentru prevenirea cataractei.
Selevit – pentru imbunatatirea imunitatii.

Masaj reflexogen in talpi.

Pentru reducerea cantitatii de insulina administrata la cei insulino-dependenti sau scaderea glicemiei la ceilalti, „apa vie”, saracita in deuteriu, a dat rezultate bune.

Produsul natural omega 3 are rol in reglarea glicemiei.

„Diabetin”, produs de Laboratoarele Medica din Romania. Contine: momordica, ginseng alb, teci de fasole. Ajuta si in pancreatite si hepatopatii.

Flavonoidul Sylibina din „propolis” si cortizonul se aseamana structural. Unele flavonoide au actiuni ca ale unor hormoni cum sunt estrogenii si glucocorticoizii. Hormonii gluco-corticoizi controleaza metabolismul carbohidratilor. In diabet, zaharoza este transformata in grasimi si astfel circulatia sangvina la nivelul organelor (de ex., ochi, intestin) este oprita. Cand glucoza este mentinuta mai mult timp la nivelul unui organ, ceea ce are ca urmare retinerea unei cantitati de apa din sange in celule, se produce suprapresiune la nivelul ochilor sau, dupa caz, la nivelul intestinului, unde absorbtia compusilor nutritivi va fi diminuata. in acest caz, flavonoidele din „oropolis” pot inhiba activitatea unei anumite enzime care actioneaza asupra glucozei. in caz ca se administreaza insulina, extractul de propolis potenteaza actiunea hipoglicemianta a acesteia.

•    Pentru eventuale rani cu complicatii care pot sa apara (eczema cu puroi), s-a dovedit eficient urmatorul tratament: decoct (5 min.) din musetel, galbenele si marul-lupului (cate 1 lingurita) in 2 1 apa clocotita. Cand lichidul devine caldut, se strecoara si se face baie, timp de 10 min., locului cu afectiunea. Se tamponeaza cu pansament steril si apoi se bandajeaza. S-a vindecat in 2 saptamani.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.