Oamenii de ştiinţă susţin că au făcut o descoperire importantă, care îi poate ajuta pe cei predispuşi la riscul de a face diabet de tip 2 să evite această afecţiune.

Conform studiului apărut în revista „Nature Genetics”, specialiştii au identificat o mutaţie genetică rară. Prezenţa ei reduce cu 65% riscul apariţiei diabetului de tip 2. Mutaţia afectează o genă care este folosită de celulele pancreatice în care este produsă insulina. Cercetarea a fost demarată cu 4 ani în urmă, specialiştii urmărind mutaţiile genetice care scad probabilitatea ca o persoană să facă diabet. Experţii s-au concentrat asupra persoanelor cu o vîrstă medie de 80 de ani şi asupra celor care nu aveau un stil de viaţă sănătos. Subiecţii încadraţi în cea din urmă categorie sufereau de obezitate, consumau alcool şi erau fumători. În ciuda acestor probleme şi vicii, ei nu au făcut diabet. Şi întrebarea era de ce. Specialistul David Altshuler, directorul unui institut de specialitate de la Universitatea Harvard şi de la prestigiosul institut american MIT (Massachusetts Institute of Technology), coordonatorul acestui studiu, a observat că 39 de persoane din 5.440 aveau mutaţia genetică respectivă şi nu au făcut diabet.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că mutaţia genetică reduce drastic riscul de diabet.

Un nou medicament, în aproximativ 20 de ani
Studiul a fost finanţat de cunoscuta companie farmaceutică Pfizer, în colaborare cu compania Amgen, cea care deţine organizaţia responsabilă de efectuarea unei mari părţi a acestei cercetări. În prezent, aceste două colaborează pentru a produce un medicament care să imite efectul acestei probleme genetice. Timothy Rolph, vicepreşedintele companiei Pfizer, afirmă că noul tratament ar putea apărea pe piaţă în aproximativ 10-20 de ani.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.